Ο ΠΙΣ θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα προσφυγή στο ΣτΕ για το ασφαλιστικό των γιατρών ΕΣΥ. Η προσφυγή θα εκδικαστεί στις 7 Απριλίου από κοινού με την κύρια προσφυγή που ήδη έχει κατατεθεί.
Η προσφυγή για τους γιατρούς ΕΣΥ εστιάζεται στα εξής σημεία:
class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt 36pt; TEXT-INDENT: -18pt; mso-list: l0 level1 lfo1″>1. Στον υπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης σε Νέους και Παλαιούς Ασφαλισμένους που γίνεται με νέο τρόπο, μειώνοντας το ύψος της.
class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt 36pt; TEXT-INDENT: -18pt; mso-list: l0 level1 lfo1″>2. Στο γεγονός πως δεν έχουν συνταχθεί αναλογιστικές μελέτες για τον υπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης
class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt 36pt; TEXT-INDENT: -18pt; mso-list: l0 level1 lfo1″>3. Στο αυθαίρετο πλαφόν 3000 ευρώ που τίθεται για τους Παλαιούς Ασφαλισμένους που λαμβάνουν δύο συντάξεις
class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt 36pt; TEXT-INDENT: -18pt; mso-list: l0 level1 lfo1″>4. Στο γεγονός πως όσοι εκ των Παλαιών Ασφαλισμένων επιλέξουν να συνεχίσουν να καταβάλουν εισφορές για δεύτερη ανταποδοτική σύνταξη γίνεται παρακράτηση 20% επί των ακαθάριστων αποδοχών, ρύθμιση με την οποία τριπλασιάζονται οι μέχρι σήμερα κρατήσεις. Αυτό οδήγησε σχεδόν το σύνολο των ΠΑ να διακόψουν τις εισφορές δεύτερης σύνταξης από το ΤΣΑΥ.
class=MsoNormal style=”TEXT-ALIGN: center; MARGIN: 0cm 0cm 0pt” align=center>Συναδελφικά
class=MsoNormal style=”TEXT-ALIGN: center; MARGIN: 0cm 0cm 0pt” align=center>Δημήτρης Βαρνάβας
class=MsoNormal style=”TEXT-ALIGN: center; MARGIN: 0cm 0cm 0pt” align=center>Γεν. Γραμματέας ΠΙΣ