Την παραίτησή του υπέβαλε χθες από τη θέση του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χειρουργείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Παν. Χατζημανώλης, καταγγέλλοντας την ύπαρξη, στο νοσηλευτικό ίδρυμα, συντεχνιακών συμφερόντων που αντιστρατεύεται το ένα, το άλλο.
Την ίδια ώρα και νέες καταγγελίες για χειρουργικές επεμβάσεις από γιατρούς που ασκούν άλλη ειδικότητα στο ΠΑΓΝΗ, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.
Καταγγελίες (γιατρών και συγγενών ασθενών, αλλά και διευθυντικών στελεχών του Νοσοκομείου) οι οποίες προκάλεσαν την επέμβαση του εισαγγελέα που ερευνά τα περιστατικά και ο οποίος χθες, επισκέφθηκε για το λόγο αυτό, το ΠΑΓΝΗ.
Αναλυτικότερα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χειρουργείων του ΠΑΓΝΗ, με μακροσκελή επιστολή του προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, γνωστοποίησε την παραίτησή του μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη λειτουργία των χειρουργείων.
Ο κ. Χατζημανώλης, αναφέρεται εκτενώς στην υπόθεση με τους θωρακοχειρουργούς – που έχει ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης – και επισημαίνει τις έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των γιατρών.
Όπως καταγγέλλει, στο ΠΑΓΝΗ λειτουργούν ανταγωνιστικά, συντεχνιακά συμφέροντα μεταξύ πανεπιστημιακών γιατρών και γιατρών του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται προς τα έξω μια πολύ κακή εικόνα για το Νοσοκομείο και το ιατρικό προσωπικό, η οποία αφενός μεν αδικεί το ίδρυμα και αφετέρου προκαλεί κλίμα ανασφάλειας στους ασθενείς και τους πολίτες.
Την ίδια ώρα, νέες καταγγελίες σε βάρος γνωστού πανεπιστημιακού γιατρού, είδαν το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με αυτές, ο συγκεκριμένος γιατρός χειρούργησε ασθενή χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα.
Ο ίδιος πάντως αρνείται κάτι τέτοιο λέγοντας ότι δεν χειρούργησε, αλλά, απλά παρέστη στο χειρουργείο ως επισκέπτης – καθηγητής.
Όλες οι καταγγελίες ωστόσο ερευνώνται από τον εισαγγελέα ο οποίος χθες το πρωί επισκέφθηκε το ΠΑΓΝΗ στο πλαίσιο της διερεύνησης των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.