Με επιθετικότητα και αφορισμούς κατά της αριστεράς ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, προσπάθησε να κρύψει ότι φέρνει τις πολυεθνικές ελεγκτικές εταιρείες σε ρόλο συμβούλου του Δημοσίου. Απαντώντας, μάλιστα, σε ερώτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διότι “ο ρόλος τους είναι συμβουλευτικός” και δεν αποκτούν “καμία αρμοδιότητα ελέγχου, ούτε υποκαθιστούν τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας”.
Όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ του απάντησε ότι “στην ουσία τίθεστε υπό την κηδεμονία τους. Δεν ξέρετε ότι αυτές έχουν πολύ μεγαλύτερη ισχύ από ό,τι η οποιαδήποτε κυβέρνηση της χώρας; Ότι μπορούν να κάνουν φύλλο και φτερό αυτή την κυβέρνηση και να την οδηγήσουν εκεί που θέλουν;”. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση υπέγραψε στις 2 Ιουλίου σύμβαση με τον ΣΟΛ και τις πολυεθνικές Grand Thornton, Deloitte & Touche, Ernst and Young, KPMG και PriceWaterhouse Coopers. “Οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται υπό δίωξη στις Ηνωμένες Πολιτείες”, τόνισε ο Π. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι “αυτές, μαζί με τις εταιρείες πιστοληπτικής διαβάθμισης, έχουν βασική ευθύνη για την παγκόσμια οικονομική κρίση”.
Ο υφυπουργός απάντησε κατηγορώντας τις “εναπομείνασες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ” ότι “δεν έχουν απαλλαγεί από το μεταπολεμικό σύνδρομο της συνωμοσίας”, ενώ έκανε λόγο για τη “συνήθη δαιμονοποίηση της αριστεράς για καθετί το ιδιωτικό”. Ο Φ. Σαχινίδης “επειδή δεν διαβάζει ιστορία, το μόνο που ξέρει είναι να κατηγορεί την αριστερά, αλλά δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά επαναλαμβάνεται ως χειρότερη τραγωδία, όχι ως φάρσα”, απάντησε ο Π. Λαφαζάνης, συνιστώντας στον υφυπουργό να ξαναδιαβάσει πότε η Ελλάδα ετέθη υπό κηδεμονία από τον Χαρίλαο Τρικούπη μέχρι το 1932 με τον Βενιζέλο και μετά με τον Μεταξά. Εκνευρισμένος ο Φ. Σαχινίδης έκανε λόγο για γραφικότητες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ…