Περισσότερα σκάνδαλα απ΄ όσα μπορούσε να καταναλώσει

Η χώρα μας φαίνεται πως τα προηγούμενα χρόνια παρήγαγε περισσότερα σκάνδαλα απ΄ όσα μπορούσε να καταναλώσει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί απόθεμα, το οποίο οφείλουν σήμερα να διαχειριστούν οι Εισαγγελείς. Ευτυχώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε φροντίσει -και μάλιστα με διάταξη του Συντάγματος, παρακαλώ!- ώστε να παραγράφονται τα σκάνδαλα υπουργών, ώστε να έχει τώρα τη δυνατότητα ο ίδιος και άλλοι 9 εμπλεκόμενοι να κραυγάζουν πως θέλουν να τους δικάσει η Βουλή, πράγμα που ισοδυναμεί με αθώωσή τους λόγω παραγραφής.


Κατά τ΄ άλλα 230 εκατομμύρια ευρώ έκαναν «φτερά» από τα ταμεία ΚΕΕΛΠΝΟ και αγνοείται η τύχη τους.


Όπως αποκαλύφθηκε από στοιχεία που κατέθεσε ο Παύλος Πολάκης στην εξεταστική για την Υγεία, την περίοδο 2007 έως 2014 εντοπίστηκε ταμειακό κενό ύψους 230 εκατ. ευρώ. Η «μαύρη τρύπα» ανακαλύφθηκε μόλις πριν 10 μέρες, καθώς δεν υπήρχαν επίσημα λογιστικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ (κυρίως από το 2011 και μετά). Μάλιστα υπήρχαν 36 τραπεζικοί λογαριασμοί από τους οποίους ο καθένας μπορούσε να κάνει ανάληψη με απλή εξουσιοδότηση του διαχειριστή.


Είναι συνεπώς κατανοητό πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσφέρουν εκόντες-άκοντες  στήριξη στον Άδωνη Γεωργιάδη εν γνώση τους πως αν “πέσει”, θα πάρει μαζί του σύσσωμο το σύστημα που ζούσε παρασιτικά όλα αυτά τα χρόνια.