ΠΟΕΔΗΝ ¶καρπη η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας

p>¶καρπη απέβη σήμερα η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕΔΗΝ και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ στα πλαίσια της απεργίας και της πορείας που πραγματοποιήθηκε.

          Σε κανένα από τα αιτήματά μας δεν δόθηκε ικανοποιητική απάντηση, καθώς ο υπουργός δέχτηκε προσχηματικά το δίκαιο των αιτημάτων μας αρνήθηκε πλην όμως να τα ικανοποιήσει.

          Στο θέμα το προσλήψεων οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν αναξιόπιστες και προκλητικές καθώς μίλησε για 14.000 που «τρέχουν» ενώ από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει η εκκρεμότητα για προσλήψεις μόλις 4.000 ατόμων την τριετία 2004 – 2006. Για τα οικονομικά αιτήματα υπαναχώρησε από τις δεσμεύσεις, που με τις ευλογίες του κου Αλογοσκούφη είχε κάνει τον ΙΟΥΝΙΟ για την καταβολή των 176€ σε δύο ή τρεις ετήσιες δόσεις.

          Δέχτηκε ότι το σύστημα Υγείας καταρρέει, ο πολίτης ταλαιπωρείται, πλην όμως την επανίδρυση που αγνοούμε πως την ευνοεί την παραπέμπει στις καλένδες. Κατόπιν αυτού συνεχίζουμε με την 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 5-6 Δεκέμβρη με συγκέντρωση στις 5 Δεκέμβρη 11πμ μπροστά στο ΥΥΚΑ.

          Στις 8 Δεκέμβρη η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ συνεδριάζει για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από 10-20 Δεκέμβρη.

          Στα πλαίσια του αιτήματος της ΠΟΕΔΗΝ για συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα, υπάρχει αύριο 30/11/06 και ώρα 10πμ συνάντηση με την Γ.Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Χαριλάου Τρικούπη 50), ενώ την Δευτέρα 4/12 υπάρχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ, κο Αλέκο Αλαβάνο.

          Από τα πολιτικά κόμματα το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ θα ζητήσει την στήριξη των αγώνων μας και την συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά μας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ