Προσλήψεις εκπαιδευτικών κατά την προεκλογική περίοδο

Ελεύθερες θα είναι οι προσλήψεις για το υπουργείο Παιδείας παρά την προεκλογική περίοδο που διανύει η χώρα, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων. Αμεσα προωθούνται έτσι χιλιάδες προσλήψεις που εκκρεμούσαν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) έχει καταγγείλει περίπου 3.000 κενά δασκάλων στα σχολεία.

Οπως αναφέρεται στη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά την προεκλογική περίοδο θα επιτραπούν οι πράξεις για:

* Τον διορισμό 200 συνολικά εκπαιδευτικών λειτουργών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (80 του κλάδου ΠΕ08 Καλλιτεχνικών, 70 του κλάδου ΠΕ09 Οικονομολόγων και 50 του κλάδου ΠΕ10 Κοινωνιολόγων).

* Την πλήρωση κενούμενων θέσεων διευθυντών σχολικών μονάδων, την αναπλήρωση υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και την τοποθέτηση 2.055 υποδιευθυντών-υπευθύνων για το πρόγραμμα του ολοήμερου δημοτικού σχολείου.

* Την πρόσληψη 8.500 εκπαιδευτών στα δημόσια ΙΕΚ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του χειμερινού εξαμήνου κατάρτισης 2009-2010, το οποίο πρόκειται να διαρκέσει από 1.10.2009 ως 14.2.2010.

Ακόμη επιτρέπεται η έκδοση των πράξεων των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ) για την τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες των εκπαιδευτικών λειτουργών οι οποίοι έχουν αποσπασθεί για το έτος 2009-2010, έχουν νεοδιορισθεί ή ήταν υπεράριθμοι τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, οι προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των σχολείων, οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί, η διενέργεια αποσπάσεων και όλες οι σχετικές πράξεις για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.