Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47740

Γράφει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Γιατρών Ρεθύμνου:

"Δύσκολοι καιροί περιμένουν τους ασθενείς μας. Καταιγίδες από μνημόνια, τσουνάμι από περικοπές, σεισμοί από επενδυτικές ακρίδες, όλα ενάντια στην δημόσια υγεία την ίδια ώρα πού ανηφορίζει το χειρότερο Γολγοθά της, χωρίς ελπίδα σε Ανάσταση.
Τα ψέματα έχουν τελειώσει από καιρό. Κανείς πια δεν πιστεύει ότι προστατεύεται από αυτή η συμμορία πολιτικών δολοφόνων πού δρα και λυμαίνεται την χώρα, εξαφανίζοντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας και κάθε πιθανότητα δημοκρατίας. Είναι υπεύθυνοι για τους θανάτους πού θα συμβούν από την ελλιπή κάλυψη των νοσοκομείων και την κατάργηση του κράτους πρόνοιας.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από όσους διαχειρίζονται την πολιτική πορεία της χώρας. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα να αλλάξει, εκτός κι αν το αλλάξουμε εμείς.
Το νοσοκομείο Ρεθύμνου με το σημερινό πρόγραμμα εφημεριών και την ελλειπή στελέχωση, ακροβατεί πλέον καθημερινά μεταξύ ζωής και θανάτου, εκθέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Μετά τις 9 το βράδυ μέσα στο νοσοκομείο τις περισσότερες ημέρες δεν υπάρχει χειρουργός, νεφρολόγος, καρδιολόγος, πνευμονολόγος, ορθοπεδικός, γυναικολόγος, ακτινολόγος, μικροβιολόγος. Για οφθαλμίατρο, γαστρεντερολόγο, ψυχίατρο και ΩΡΛ βέβαια, ούτε λόγος. Το Τμήμα Επειγόντων είναι ακάλυπτο από ειδικευμένο γιατρό 12 με 13 ημέρες.
Στο άτυπο και ανυπόγραφο πρόγραμμα εφημεριών ελάχιστες ειδικότητες υπάρχουν τελικά εντός νοσοκομείου μετά τις 9 το βράδυ. Μένει πια στους ασθενείς (και την τύχη), να διαχειρίζονται τον χρόνο που επιλέγουν να αρρωστήσουν".