Ψήφισμα συμπαράστασης

p align=”center” style=”text-align: center; margin: 5pt 0cm 0pt 21pt”>Ψήφισμα συμπαράστασης

 

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων εκφράζει την συμπαράστασή της στους διωκόμενους συνάδελφους-συνδικαλιστές, στους οποίους  ασκήθηκαν αναδρομικά διώξεις για τη κατάληψη του δημαρχείου Ρεθύμνου, σημείο όπου κατέληξαν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, που έγιναν στη 48ωρη γενική απεργία της 10-11 Φλεβάρη του 2012.
Καταδικάζουμε τέτοιου είδους διώξεων και θεωρούμε ότι με κανένα τρόπο  δεν μπορεί να χαρακτηριστούν τυχαίες. Αφενός απευθύνονται σε άτομα με έντονη συνδικαλιστική- πολιτική και κοινωνική δράση, και αφετέρου, τα συγκεκριμένα αυτά άτομα σχετίζονται με  συνδικαλιστικούς φορείς της υγείας και της εκπαίδευσης (πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ και νυν αιρετός εκπρόσωπος των καθηγητών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο), με δυο δημόσιους τομείς δηλαδή, που αποτελούν σήμερα τους στόχους των μνημονιακών πολιτικών. Οι διώξεις αυτές δηλώνουν το μέσο και το στόχο που μετέρχονται η προηγούμενη και η τωρινή κυβέρνηση προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι «απάνθρωπες» μνημονιακές πολιτικές. Ως προς το μέσο επιχειρείται εκφοβισμός των συνδικαλιστών του δημόσιου τομέα (βλέπε διαθεσιμότητα και απόλυση των «επιόρκων»), ως προς το στόχο επιδιώκεται η «φίμωση» ατομικών και η διάλυση συλλογικών «φωνών» που αντιστέκονται στην ισοπέδωση του κοινωνικού χαρακτήρα του δημόσιου τομέα.
Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων ζητά:
Την άμεση παύση  αυτών των  διώξεων
Την άμεση απαλλαγή των κατηγορούμενων από την κατηγορία της «διατάραξης της οικιακής ειρήνης».

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές – Συμμετοχή στη συγκέντρωση στα δικαστήρια Ρεθύμνου ώρα την Τρίτη 25/6 ώρα 9-11 π.μ.

Όχι στη διάλυση του δημόσιου νοσοκομείου

Όχι στη λεηλασία της δημόσιας υγείας, παιδείας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, του πολιτισμού και της δημόσιας ενημέρωσης

Όχι στις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Παλλαϊκός ξεσηκωμός-αγώνας διαρκείας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!

 

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ν.ΧΑΝΙΩΝ