Ψηφίστηκε με τις θετικές ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, η τροπολογία με την οποία επιτρέπεται η μετάταξη ή η μεταφορά πάσης φύσεως προσωπικού -πλην ιατρικού- των νοσηλευτικών ιδρυμάτων μόνον κατόπιν συμφώνου γνώμης του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσηλευτικού ιδρύματος, όπου ανήκει το προσωπικό αυτό.
Σύμφωνα με τον εισηγητή της πλειοψηφίας, Σίμο Κεδίκογλου, η ρύθμιση εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας, με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων του προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ της ΟΛΠ Α.Ε. και με αυτή επιδιώκεται να υπάρξει έλεγχος στην αλόγιστη αποδυνάμωση των νοσοκομειακών ιδρυμάτων από πάσης φύσεως εργαζομένους τους -πλην γιατρών- που επιδιώκουν για διάφορους λόγους τη μετάταξή τους σε άλλους δημόσιους φορείς.
Υποστηρίζοντας την τροπολογία, ο υφυπουργός Υγείας, Γιώργος Παπαγεωργίου, τόνισε ότι η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία, λόγω του «κύματος φυγής από τα νοσοκομεία». Όπως είπε, αυτή τη στιγμή, κρατούνται 54 μετατάξεις έως ότου ψηφιστεί ο νόμος, μόνο από το Αττικό, περισσότερες από εξακόσιες στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου της Αττικής, δύο χιλιάδες περίπου σε όλη την Ελλάδα.
Επικαλέστηκε μάλιστα, το παράδειγμα «Οργανισμού – φαντάσματος», όπου γίνονταν μετατάξεις και όπου δεν υπηρετούσε σχεδόν κανείς υπάλληλος.
Για τα κοινωνικά κριτήρια, ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως σαφώς και τηρούνται, οι ευεργετικές διατάξεις για τη συνυπηρέτηση δεν επηρεάζονται, ούτε για τους ένστολους, ούτε για τους άλλους που υπηρετούν. «Νομίζω ότι προς αυτήν την κατεύθυνση, το τελευταίο διάστημα -πλην εξαιρέσεων που υπάρχουν- δεν έχει κανείς να καταμαρτυρήσει κάποια παρατυπία. Θα δώσουμε πράγματι ιδιαίτερο βάρος στα όσα ειπώθηκαν και θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά σε όλη αυτή τη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.