Την αντίδραση έως και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η πρόθεση του υπουργού Υγείας, Αν. Λοβέρδου, να θέσει υπό ενιαία διοίκηση δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ανακοίνωσε ότι θα γίνει διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη των δύο ιδιωτικών νοσοκομείων που θα μετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα κοινής διοίκησης, που σχεδιάζει το υπουργείο με τη συμμετοχή των νοσοκομείων «Αμαλία Φλέμιγκ», «Σισμανόγλειο», «Ωνάσειο», «Ερρίκος Ντυνάν» και την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού.
Τι θα κερδίσουμε αν ενώσουμε τις διοικήσεις δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων; Τα ιδιωτικά έχουν στόχο το κέρδος, ενώ τα δημόσια προσφέρουν κοινωνικό έργο, δήλωσε η Κατερίνα Περλεπέ από το ΠΑΣΟΚ, ενώ και ο Δ. Κρεμαστινός εξέφρασε τον προβληματισμό του σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα μιλάμε θεωρητικά. Στην πράξη θα κριθεί το αποτέλεσμα».
Κατά τάχθηκε και η Ν.Δ. -πλην του Γ. Γιακουμάτου- αλλά και τα κόμματα της Αριστεράς.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι προσανατολίζεται στην απομάκρυνση των δύο παιδοκαρδιοχειρουργών του νοσοκομείου «Αγία Σοφία».
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με καταγγελίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας προ εβδομάδων, οι διαφορές που είχαν οι δύο γιατροί μεταξύ τους είχαν ως αποτέλεσμα ο ασθενής να ξυπνήσει από τη νάρκωση στην οποία είχε υποβληθεί και έτσι η εγχείρηση να μη γίνει.
Και οι δύο είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και, όπως ενημέρωσε ο κ. Λοβέρδος, από την ΕΔΕ που ακολούθησε επιβεβαιώθηκαν οι σχετικές καταγγελίες.
Ο υπουργός δήλωσε ότι προετοιμάζεται για την αντικατάστασή τους, αναμένοντας παράλληλα και το πόρισμα της πειθαρχικής επιτροπής.
Μέχρι να αποκατασταθεί η κατάσταση στο «Αγία Σοφία» οι ασθενείς νοσηλεύονται στο «Ωνάσειο» χωρίς οικονομική επιβάρυνση.