ΡΟΔΟΣ- Απειλείται με λουκέτο η Νεφρολογική Κλινική

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να βάλει λουκέτο η Νεφρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου καθώς έμεινε χωρίς ιατρικό προσωπικό.

Ηδη υπέβαλε την παραίτησή του και ο επιμελητής γιατρός που κάλυπτε τις ανάγκες μετά την αποχώρηση της αγροτικής ιατρού, διογκώνοντας το πρόβλημα που ήδη υπήρχε. Θα αποχωρήσει από το Νοσοκομείο τις επόμενες ημέρες.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου καταβάλλει αγωνιώδεις προσπάθειες για να λύσει το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αν και δεν είναι εύκολο.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ Μιχάλης Κόκκινος έχει ήδη υποβάλει στη 2η ΥΠΕ Αιγαίου Κρήτης αίτημα για την κάλυψη των θέσεων που εκκενώθηκαν.

“Αν θέλουμε, να εξακολουθήσει να λειτουργεί η Νεφρολογική Κλινική πρέπει να καλυφθούν, έστω και προσωρινά, και οι δυο θέσεις από τους υπάρχοντες γιατρούς, του Νοσοκομείου”, δήλωσε χθες στη “δ” ο διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος κ. Πολυχρόνης Αλαβανής.

Επισημαίνεται πως ο Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος έχει ζητήσει να τοποθετηθεί τουλάχιστον στη μια από τις θέσεις που έμειναν κενές, παθολόγος γιατρός.

“Και στη σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στο γραφείο του κ. Κόκκινου ζήτησα να αποσπασθεί μια παθολόγος γιατρός η οποία είχε εργασθεί και παλαιότερα στο τμήμα και μπορεί να βοηθήσει. Αν δεν γίνει αυτό η κλινική θα κλείσει”, είπε ο κ. Αλαβανής προειδοποιώντας ότι αν δεν δοθεί άμεσα λύση στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, θα υποβάλει την παραίτηση του. “Στην πραγματικότητα έχω μείνει μόνος μου σε δύο τμήματα που χρειάζονται πολύ προσωπικό για να λειτουργήσουν. Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση”, τόνισε ο Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος.

Υπενθυμίζεται ότι είχε γίνει και σύσκεψη πριν λίγες ημέρες στο νοσοκομείο με τη συμμετοχή των διευθυντών των Παθολογικών Κλινικών η οποία κατέληξε σε αδιέξοδο.

Οι μετέχοντες στη σύσκεψη μάλιστα πρότειναν τα περιστατικά της Νεφρολογικής Κλινικής, να αντιμετωπίζονται από τα παθολογικά τμήματα του Νοσοκομείου.

Μετά από το αδιέξοδο στο οποίο κατέληξε η σύσκεψη ο κ. Αλαβανής ζήτησε από τον διοικητή του Νοσοκομείου, να απαιτήσει την κάλυψη των θέσεων που έμειναν κενές αφού το κλείσιμο της Νεφρολογικής κλινικής θα γίνει αιτία ταλαιπωρίας για δεκάδες πολίτες. Τόνισε μάλιστα πως αν δεν βρεθεί λύση που να καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών και τη λειτουργία του τμήματος θα διεκδικήσει να εφαρμοσθεί το νομικό πλαίσιο που είναι σε ισχύ για το ωράριο εργασίας και τις εφημερίες του.