Σε καθεστώς κινητικότητας τίθενται 1.618 εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύθηκε (δέσμευση που προφανώς δε φέρει καμία αξιοπιστία) πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στους εργαζομένους του ΕΣΥ, με εξαίρεση όσους εντοπισθούν με πλαστά δικαιολογητικά ή εις βάρος τους εκκρεμούν πειθαρχικά παραπτώματα.
Προχώρησε μάλιστα περισσότερο, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Δ. Βαρνάβα, περί απολύσεων στην Υγεία. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά δεν ξέρω τι θα πράξει, αν δεν γίνουν απολύσεις … θα παραιτηθεί;» σχολίασε ο υπουργός. Η ερώτηση βέβαια μπορεί να αντιστραφεί, καθώς και ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά δεν ξέρουμε τι θα πράξει, αν γίνουν απολύσεις… θα παραιτηθεί;
Χρονοδιάγραμμα κινητικότητας
Για το χρονοδιάγραμμα της κινητικότητας, έκανε γνωστό ότι αύριο υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) μεταξύ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας και ότι στις 13 Αυγούστου ξεκινά η αξιολόγηση των εργαζομένων από τριμελή επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από δύο υπαλλήλους τους υπουργείου Υγείας και έναν του ΑΣΕΠ. Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στις 21 Αυγούστου και στις 23 θα αναρτηθεί ονομαστικός κατάλογος. Μία ημέρα μετά τις 24 Αυγούστου και έως τέλος του μηνός «οι εργαζόμενοι θα κληθούν να επιλέξουν και οι επιλογές τους θα γίνουν σεβαστές» είπε ο κ. Γεωργιάδης. Από τις 31 Αυγούστου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους.
Τα νοσοκομεία που "αλλάζουν χρήση"
Στην Αττική, η Πολυκλινική, το νοσοκομείο «Πατησίων», το Αμ. Φλέμινγκ, το Σπηλιοπούλειο και το Αγ. Βαρβάρα και στη Θεσσαλονίκη το Λοιμωδών, των Ειδικών Παθήσεων, το Νοσημάτων Θώρακος και η Παναγία στη Θεσσαλονίκη.
Με πληροφορίες από Έθνος