Στη Βουλή από τη Νέα Αριστερά η αναστολή τακτικών χειρουργείων στο παιδιατρικό νοσοκομείο ”Αγία Σοφία”

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη κατέθεσε η Νέα Αριστερά αναφορικά με την αναστολή των τακτικών χειρουργείων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Αγία Σοφία».

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, η οποία κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Ιωαννίνων Μερόπης Τζούφη, η αναστολή των χειρουργείων οφείλεται στους χειρισμούς του υπουργείου Υγείας και την έλλειψη προσωπικού – κυρίως αναισθησιολόγων και νοσηλευτών. Πιο συγκεκριμένα, οι χειρουργοί του «Αγία Σοφία» προχωρούν σε αναστολή των τακτικών επεμβάσεων από την 1η Ιουνίου, καταγγέλλοντας πως δε μπορούν να λειτουργήσουν οι χειρουργικές αίθουσες λόγω ελλείψεων και αυξημένου κινδύνου για τα παιδιά ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ακόμα πως πριν μερικούς μήνες είχε προκύψει παρόμοιο πρόβλημα στο «Αγλαΐα Κυριακού», με το υπουργείο Υγείας να προχωρά και πάλι σε λύσεις – «μπαλώματα».

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς καλούν τον αρμόδιο υπουργό να δώσει άμεσες και συγκεκριμένες απαντήσεις, αναφορικά με τις ενέργειες που πρέπει να λάβει ώστε να αποτρέψει την αναστολή των τακτικών χειρουργείων στο «Αγία Σοφία». Επίσης ζητούν από την κυβέρνηση να επενδύσει στο δημόσιο σύστημα υγείας, διαθέτοντας πόρους, προσωπικό και εξοπλισμό.

Καταλήγοντας, επισημαίνουν πως τα παιδιατρικά νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» καλύπτουν εκτός από το λεκανοπέδιο της Αττικής και περιστατικά από όλη την Ελλάδα, τονίζοντας την άμεση ανάγκη να διασφαλιστεί η λειτουργία τους και να σταματήσει η εξουθένωση του προσωπικού, το οποίο είναι ήδη ελλιπές.