ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ της ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ)

p> 

  

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Εργασίας αναφορικά με την ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή για την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΤΠΔΥ έκανε την εξής δήλωση:

   

    Ο Υπουργός Εργασίας ουσιαστικά δεν απάντησε στα κρίσιμα ερωτήματα για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει και τις πολιτικές που σκοπεύει να ακολουθήσει, προκειμένου το ΤΠΔΥ να καταστεί βιώσιμο και να καταβάλλει το εφάπαξ στους χιλιάδες δικαιούχους δημοσίους υπαλλήλους που περιμένουν ακόμα και πάνω από 14 μήνες για την καταβολή του. Αρνήθηκε να απαντήσει. Αρκέστηκε στην παράθεση των απαράδεκτων προτάσεων – παρακράτηση μισού μισθού, παρακράτηση ποσοστού 2% επί των πάσης φύσεως πρόσθετων αποδοχών των υπαλλήλων, λήψη δανείου- του διορισμένου από την Νέα Δημοκρατία Δ.Σ του Ταμείου, χωρίς ταυτόχρονα να τις απορρίπτει.

    Ουσιαστικά δηλαδή έδειξε, έμμεσα, την κατεύθυνση των μέτρων που θα ληφθούν στο μέλλον, τα οποία θα είναι τόσο σε βάρος των αποδοχών των υπαλλήλων όσο και σε βάρος της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του Ταμείου.

    Απέναντι σε αυτή την συνταγή κατάρρευσης του ΤΠΔΥ αλλά και «χρέωσης» του ελλείμματός του στους υπαλλήλους είμαστε όχι απλά αντίθετοι αλλά και εξοργισμένοι. Διότι το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων θα αποτελέσει το πρώτο δημόσιο ασφαλιστικό Ταμείο που θα οδηγηθεί προμελετημένα σε κυριολεκτική κατάρρευση.

   

    7/1/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ