ΣΥΡΙΖΑ – Περιοδεία αντιπροσωπείας του Συνασπισμού στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο – ¶λυτα παραμένουν τα προβλήματα

    ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

    ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ___________

   

    ΘΕΜΑ: ¶λυτα παραμένουν τα προβλήματα στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο.

   

    Αντιπροσωπεία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ με επικεφαλής το Βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Λεβέντη και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας, επισκέφθηκε το Π. Γ. Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ στο Χαϊδάρι στις 9/7/08. Συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και με τους εκπροσώπους των γιατρών και εργαζομένων, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και για το έργο που επιτελεί.

   

    Περιόδευσε τους χώρους του Νοσοκομείου και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τέλος ο Θανάσης Λεβέντης μίλησε σε συγκέντρωση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, για τους γλίσχρους μισθούς που αμείβονται και για τις δεδουλευμένες εφημερίες που δεν πληρώνονται από το μήνα Μάρτιο.

   

    Για άλλη μια φορά η αντιπροσωπεία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ διαπίστωσε πως η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με την ελλιπή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, τη μεταφορά αρμοδιοτήτων των Νοσοκομείων στην ιδιωτική πρωτοβουλία (καθαριότητα, φύλαξη, τραπεζοκόμους), τη μη σύνταξη του υγειονομικού χάρτη της χώρας, τη συνεχή αναβολή θεσμοθέτησης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οδηγούν τη δημόσια υγεία σε απαξίωση παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό των Νοσοκομείων.

   

    Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους να αγωνιστεί από κοινού για την λύση των προβλημάτων του Νοσοκομείου αλλά και για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του ΕΣΥ ως κοινωνικού αγαθού, που θα παρέχει στους πολίτες δωρεάν υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου και δήλωσε πως θα φέρει τα προβλήματα του Νοσοκομείου στη Βουλή.

   

   

    10-7-2008 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ