“Τα βρίσκουν” Marfin – “Ντυνάν”

Σε συνεννόηση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του νοσοκομείου “Ντυνάν” από τη Marfin βρίσκονται ο πρόεδρος του νοσοκομείου Ανδρέας Μαρτίνης και ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, σύμφωνα με όσα είπε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Ειδικότερα ο Α. Μαρτίνης συμφώνησε να προσληφθεί οικονομικός διαχειριστής για τις συναλλαγές του με την Marfin και ο Α. Βγενόπουλος να καταγραφεί η οικονομική κατάσταση του “Ντυνάν” από ξένο λογιστικό οίκο.

Ωστόσο τον δρόμο του “Ντυνάν” και των χρεών του ακολουθεί και το “Ωνάσειο”, που παρουσιάζει έλλειμμα 25 εκατ. ευρώ, αν και επιχορηγείται με 7,7 εκατ. τον χρόνο. Η κατάσταση περιπλέκεται, καθώς ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως “δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το υπουργείο θα το καλύψει”, ενώ άφησε να εννοηθεί πως το πρόβλημα είναι οι προσλήψεις (π.χ. 30 άτομα μη ιατρικό προσωπικό) και οι μισθοί (ανέφερε ότι βοηθητικό τεχνικό προσωπικό παίρνει 72.000 ευρώ τον χρόνο).

Στο ίδιο κλίμα και ο πρόεδρος του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Πέτρος Αλιβιζάτος, είπε ότι “πρέπει να υπάρξουν περικοπές” και ότι οι μισθοί αυξήθηκαν 150% σε 9 χρόνια, καθώς για τους γιατρούς η μισθοδοσία από τα 10 εκατ. πήγε στα 12 εκατ. και για το προσωπικό από 14 εκατ. το 2002 στα 34 εκατ. Πρόβλημα πάντως αποτελούν και οι υποτιμολογημένες ιατρικές πράξεις.