ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Έντεκα γιατροί στη μάχη της ψήφου

 
 Κάποιοι απ’ αυτούς διαθέτουν εμπειρία από τα κοινοβουλευτικά έδρανα, ενώ άλλοι μπαίνουν για πρώτη φορά στη μάχη των εκλογών και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας.

Μπορεί να ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα, αλλά έχουν ένα κοινό σημείο που τους συνδέει: είναι όλοι τους γιατροί, είτε εργαζόμενοι στο ΕΣΥ είτε ελευθεροεπαγγελματίες και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα στο χώρο της υγείας.
Πρόκειται για τους υποψήφιους βουλευτές-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παρουσίασαν χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τις θέσεις τους, εκπροσωπώντας τα κόμματα με τα οποία συμμετέχουν στις εκλογές.
Πρόκειται για 11 υποψηφίους, οι οποίοι, με αλφαβητική σειρά είναι οι εξής: Χάρης Αηδονόπουλος (υποψήφιος Α’ Θεσσαλονίκης, Ανεξάρτητοι  Έλληνες), Κώστας Γραικός (υποψήφιος Β’ Θεσσαλονίκης, ΝΔ), Πόπη (Καλλιόπη) Καλαϊτζή (υποψήφια Β’ Θεσσαλονίκης, ΝΔ), Τάσος Κουράκης (υποψήφιος Α’ Θεσσαλονίκης, ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Κουτσομητέλης (υποψήφιος Α’ Θεσσαλονίκης, Δημοκρατική Αριστερά-ΔΗΜΑΡ), Γιώργος Μητσιάκος (υποψήφιος Α’ Θεσσαλονίκης, ΚΚΕ), Αλέξης Μπένος (υποψήφιος Α’ Θεσσαλονίκης, ΣΥΡΙΖΑ), Γωγώ Παπαϊωάνου-Γάκη (υποψήφια Α’ Θεσσαλονίκης, ΝΔ), Χρήστος Παπαστεργίου (υποψήφιος Α’ Θεσσαλονίκης, ΠΑΣΟΚ), Στρατής Πλωμαρίτης (υποψήφιος Β’ Θεσσαλονίκης, ΣΥΡΙΖΑ) και Σπύρος Χαϊτίδης (υποψήφιος Β’ Θεσσαλονίκης, Δημοκρατική Συμμαχία-ΔΗΣΥ).
Όλοι οι υποψήφιοι συμφώνησαν στο ότι η κατάσταση στο χώρο της υγείας χωλαίνει, ενώ περισσότερο έχουν χτυπηθεί οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες είναι αναγκασμένες να πληρώνουν από την τσέπη τους, για να έχουν τις όποιες παροχές υγείας. Συνεπώς, στόχος όλων τους είναι, εάν εκλεγούν, να δώσουν έμφαση και προτεραιότητα σε δύο σημαντικά ζητήματα: στη δυνατότητα όλων των πολιτών να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στην Υγεία και να αγωνιστούν για την προστασία των καλώς εννοούμενων συμφερόντων του κλάδου τους, ο οποίος είδε τις απολαβές του να περικόπτονται έως και 50%.