Αποστάσεις Αβραμόπουλου από το «τσεκ-απ με το εκκαθαριστικό»
» |
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος πήρε χθες αποστάσεις από την απόφαση Τσιτουρίδη να επιβάλει συμμετοχή των ασφαλισμένων στις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, η οποία έχει ξεσηκώσει σάλο.
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα, επεσήμανε πως «οι συναρμόδιοι υπουργοί δύνανται να εκδώσουν απόφαση σύμφωνα με την οποία ορισμένοι συμπολίτες μας θα μετέχουν σε κάποιες εξετάσεις προληπτικής ιατρικής με μικρή συνεισφορά. Η ρύθμιση αυτή δεν θα προβλέπει εξετάσεις όπως test Pap, έλεγχο προστάτη κ.λπ.».
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΣΕΕ, ενώ αντισυνταγματική χαρακτηρίζει τη ρύθμιση ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος. «Μικρό το όφελος για τα Ταμεία, σημαντική όμως η επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Ταμεία Γιώργος Κουτρουμάνης.
Παρεμβαίνοντας στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή η οποία συζητά τον προϋπολογισμό του 2007, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μανώλης, πρώην συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, έκανε λόγο για «κοντόφθαλμους μανδαρίνους και λογιστές οι οποίοι δεν βλέπουν μακριά και προτείνουν τέτοια μέτρα».
Όσο για τον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο, διαχώρισε χθες τη θέση του εμμέσως πλην σαφώς σε ομιλία του. «Στην τελική του διατύπωση το κείμενο (σ.σ.: της απόφασης του υπουργείου Απασχόλησης) δεν θα αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Το κοινωνικό κράτος πρέπει να ενισχυθεί, να βρεθεί πιο κοντά στον πολίτη, να τον βοηθάει και κυρίως να τον ανακουφίζει», δήλωσε χθες ο κ. Αβραμόπουλος στο περιθώριο εκδήλωσης με θέμα την εθνική στρατηγική για την Υγεία. Νωρίτερα στην ομιλία του είχε πει ότι η πρόληψη είναι ένας από τους βασικούς άξονες της μεταρρύθμισης του συστήματος Υγείας.
Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε και χθες την άποψή του περί παράκαμψης του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.