Τι συμφωνήθηκε με τους δανειστές για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Οι προσλήψεις στο δημόσιο για φέτος και τα ερχόμενα χρόνια περιλαμβάνονταν στο κύριο “μενού” της βραδυνής συνάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής ΑνασυγκρότησηςΧριστόφορου Βερναρδάκη​ με τους επιτελείς των δανειστών στο Χίλτον.


Mετά τη συνάντηση, στέλεχος του Υπουργείου ανέφερε ότι συμφωνήθηκε να διατηρηθεί για φέτος ο κανόνας μια πρόσληψη ανά 5 συνταξιοδοτήσεις στο δημόσιο αλλά από του χρόνου η αναλογία αυτή να βαίνει μειούμενη(1 πρόσληψη ανά 4 αποχωρήσεις κοκ).


Εξαίρεση από τον κανόνα αποτελούν οι προσλήψεις(περίπου 1500) του 2015 που εγκρίθηκαν στο δημόσιο μετά από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.


Ειδικότερα για τις προσλήψεις στην Υγεία και την Παιδεία θα υπάρχει ξεχωριστό κονδύλι και έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσθετων καλύψεων σε κενά που καταγράφονται σε νοσοκομεία(γιατροί,νοσηλευτικό προσωπικό) και σχολεία.Ειδικότερα στην Υγεία υπάρχει η δυνατότητα νέων διορισμών σε γιατρούς καθώς το ωράριο εργασίας τους δεν θα πρέπει να ξεπερνά εβδομαδιαίως τις 45 ώρες όταν σήμερα με τις εφημερίες φτάνει τις 75 ώρες.


Τέλος για τα ειδικά μισθολόγια (ένστολοι,δικαστικοί,πανεπιστημιακοί,γιατροί ΕΣΥ κλπ) θα ανοίξει συζήτηση για μείωση αλλά και εξορθολογισμό των επιδομάτων τους εντός της χρονιάς .