Το νομοσχέδιο βρυκόλακας

p>Χαρακτηρίστηκε ως νομοσχέδιο τραχανάς όταν ο αρμόδιος Υπουργός το άπλωνε και το μάζευε στην Επιτροπή της Βουλής και εξελίσσεται σε νομοσχέδιο βρυκόλακας κατά τη συζήτησή του στην Ολομέλεια.

Συγκεκριμένα:

Κινδύνεψε ν΄ αναβληθεί αμέσως με την έναρξη της συνεδρίασης την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, ενώ  ανήμερα Τσικνοπέμπτη αποφασίζεται να παραταθεί η συζήτηση κατά δύο επιπλέον συνεδριάσεις, ώστε η τελική ψηφοφορία μετά από τέσσερεις εν συνόλω συνεδριάσεις να γίνει την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου. Να σημειώσουμε ότι τόσες περίπου συνεδριάσεις αναλώθηκαν και για τη συζήτηση του προϋπολογισμού της χώρας.

Τη χειρότερη επίθεση δέχεται το νομοσχέδιο από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενώ ο παριστάμενος υφυπουργός υγείας κ. Παπαγεωργίου προσπαθεί να απολογηθεί αραδιάζοντας και μπόλικα ψέματα. Τοποθετούμενος για την μη απάλειψη του πλαφόν Αρεοπαγίτη ισχυρίστηκε ότι ότι ο ομιλητής που το ανέφερε αγνοεί ότι έχει αναθεωρηθεί ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου. «Δεν θα έχετε πληροφορηθεί ότι δεν είναι στα επίπεδα που ήταν, όταν κουβεντιάζαμε και περιλαμβανόταν εκεί. Επομένως, δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε για να μη μένουν εντυπώσεις».

Ο πικραμένος τέως Υφυπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος αφού δήλωσε

«υπερήφανος γιατί ήταν στα πρώτα συμβούλια της ηρωικής ΕΙΝΑΠ από το 1974 και μετά» διευκρίνισε μιλώντας για το άρθρο 4 «το δηλώνω και τώρα ευθαρσώς, ότι στην περίπτωση που υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία, εγώ θα ψηφίσω το συγκεκριμένο άρθρο, ασχέτως αν διαφωνώ σε ορισμένα θέματα».  

Ο Ι. Σκουλάς βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ ήταν αποκαλυπτικός των προθέσεων να μη συζητήσει τη συγκεκριμένη κλαδική σύμβαση λέγοντας πως  «σήμερα θα έπρεπε να συζητάμε για άλλα πράγματα που δεν εμπεριέχονται ούτε στη συλλογική σύμβαση..»

Τέλος ο Χ. Παπουτσής ήταν ακόμα πιο αποκαλυπτικός

«σας έχουμε δηλώσει ότι όσον αφορά την υποτιθέμενη Συλλογική Σύμβαση, τα ζητήματα που αφορούν τη μισθολογική εξέλιξη των ιατρών, είμαστε σαφώς υπέρ …και επιπλέον επιμένουμε επί της ουσίας ότι οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές θεσμικού χαρακτήρα, οι οποίες αφορούν τη δομή και τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, βεβαίως αυτές είναι θέμα του Εθνικού Κοινοβουλίου και δεν είναι θέμα συλλογικών διαπραγματεύσεων»

Και ο Θανάσης Λεβέντης:

«Τελικά, αν κατάλαβα καλά, κύριε Παπουτσή, είστε υπέρ της μισθολογικής εξέλιξης, αλλά όχι, όμως και της ουσιαστικής εξέλιξης, της βαθμολογικής εξέλιξης. Επομένως, δεν θέλετε τη σύμβαση αυτή που έχει υπογραφεί ανάμεσα στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Πέστε το καθαρά να το ξέρουμε ότι εσείς δεν τη θέλετε»

Ασφαλώς τις επόμενες μέρες θα υπάρχει πολύ υλικό για τα τεκταινόμενα και θα επανερχόμαστε τακτικά.

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας