p style=”margin: 0cm 0cm 0pt”>Ως γνωστόν ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει «κόλλημα» με το Twitter. Γράφει διαρκώς ακόμη και εν μέσω σοβαρών συσκέψεων, απαντά και ξεμαλλιάζεται, ενώ έχει περί τις 35.000 Followers, αριθμό ιδιαίτερα μεγάλο, ενδεικτικό της δημοφιλίας του ανδρός.
Τελευταία ο κ. Γεωργιάδης απέκτησε και ορισμένους επώνυμους Followers-αβανταδόρους (όπως ο κ. Γ. Ελευθερίου του ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) οι οποίοι συμφωνούν και προσαυξάνουν τις απόψεις του Αδώνιδος για μέτρα που καταδικάζουν το 99,9% των πολιτών, όπως επί παραδείγματι το 25 ευρώ στην εισαγωγή ασθενών στα Νοσοκομεία.
Είναι όμως τα πράγματα με το Twitter του Άδωνι Γεωργιάδη έτσι όπως φαίνονται;
Ένας χρήστης του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης ο gerogriniaris μελέτησε το φαινόμενο Άδωνις στο Twitter και κατέγραψε ορισμένες παρατηρήσεις, αποσπάσματα των οποίων παραθέτουμε στη συνέχεια:
………………………………
Οι πολιτικοί και τα κόμματα παλιότερα κινητοποιούσαν μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες κλακαδόρους για να τους βοηθούν να φαίνονται οι εκδηλώσεις τους επιτυχημένες.
Άνθρωποι που κουβαλούσαν τα σύμβολα του κόμματος και του πολιτικού και χειροκροτούσαν σε κάθε φράση του ώστε να παρακινούν και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους να κάνουν το ίδιο.
Κάποιοι από αυτούς ήταν εθελοντές, κάποιοι επί πληρωμή, πάντως ήταν εκεί για να επευφημήσουν τον ηγέτη και να δείξουν πόσο δημοφιλής είναι.
Και φυσικά μετά μιλούσαν για το μέγα πλήθος και πάθος της συγκέντρωσής τους.
Τελευταία, όλο και περισσότερο οι πολιτικοί μας ανακαλύπτουν τα social media ως έναν χώρο όπου μπορούν πολύ πιο φθηνά και άμεσα να προβάλλονται και να εκθέτουν τις απόψεις τους.
Σχετικά με τους κλακαδόρους του Άδωνι η γνώμη μου είναι πως δεν πρόκειται καθόλου για εθελοντές, αλλά για οργανωμένη ομάδα έμμισθων υπαλλήλων. Ένας τουλάχιστον εξ αυτών απαντούσε σε σχόλια για τον Άδωνι με ρυθμό που έφτανε τα 800 tweets την ώρα. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που πρόκειται για φανατισμένους εθελοντές δεν αλλάζει κάτι.
Διαβάστε το άρθρο (κλικ εδώ) και θα καταλάβετε πως μιλάμε για αυτούσια μεταφορά των κλακαδόρων που κάποτε χρησιμοποιούσαν οι πολιτευτές στους δρόμους για να χειροκροτούν ή να τραμπουκίζουν, στο Twitter.
Από τα "αυγά", δηλαδή ανενεργούς ουσιαστικά λογαριασμούς που δημιουργούνται κατά χιλιάδες προκειμένου να ακολουθήσουν κάποιον πολιτευτή προκειμένου αυτός να φαίνεται δημοφιλής, πήγαμε στα ομιλούντα αυγά, που είναι λιγότερα φυσικά, αλλά πίσω τους βρίσκονται πραγματικοί χρήστες που διαχειρίζονται μερικά ψεύτικα accounts με μόνο σκοπό να στηρίζουν Άδωνι ή να τραμπουκίζουν εκείνους που θεωρούν εχθρούς του.
………………………………
Ορίστε και τα Twiit του κ. Ελευθερίου: