Το πιο εντυπωσιακό είναι πως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των μηνυτών οι γιατροί σε διάστημα 12 ωρών και σε δύο επισκέψεις του ασθενούς στο νοσοκομείο δεν εντόπισαν το καρδιολογικό πρόβλημα, αλλά του συνιστούσαν καθησυχαστικά να επιστρέψει στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να καταλήξει μέσα στο ταξί από έμφραγμα του μυοκαρδίου!
Σύμφωνα με το ιστορικό που περιγράφεται στη μήνυση της χήρας και των δύο παιδιών του θανόντος, ο 67χρονος διαπίστωσε για πρώτη φορά πως αντιμετωπίζει καρδιολογικό πρόβλημα (στεφανιαία νόσος σε αρτηρία) το 2001 στο ΝΙΜΤΣ.
Ο ασθενής άρχισε επισκέψεις στο νοσοκομείο όπου τον παρακολουθούσε συγκεκριμένος καρδιολόγος. Από τον Οκτώβριο του 2005 μέχρι και την κρίσιμη ημέρα της 19ης Δεκεμβρίου εισήχθη τρεις φορές στο νοσοκομείο, όμως τις δύο πρώτες οι γιατροί… επέλεξαν -όπως λέει η μήνυση- ως αρμόδιο το γαστρεντερολογικό τμήμα «αγνοώντας το ιστορικό της στεφανιαίας νόσου και τον ανάγκασαν να γυρίσει σπίτι».
Υποβλήθηκε την ίδια ημέρα -όταν επέστρεψε μόνος του- σε καρδιογράφημα, όμως «και πάλι, ακόμα και ο καρδιολόγος του που ενημερώθηκε για τις εξετάσεις, του είπε να γυρίσει σπίτι». Κατά την επιστροφή του στο σπίτι ο 67χρονος υπέστη έμφραγμα μέσα στο ταξί και κατέληξε.
Ο συνήγορος της οικογένειας Ελ. Παπαδημητρίου υποστηρίζει πως για να μην καταλογιστούν ευθύνες στον καρδιολόγο εμφανίστηκε δεύτερο έγγραφο υπηρεσίας που διορθώνει το πρώτο, που είχε εκδοθεί από το νομοκομείο, στο οποίο αναφέρεται πως «ο καρδιολόγος δεν εφημέρευε και συνεπώς δεν εξέτασε την κρίσιμη ημερομηνία το θύμα και ότι εκ παραδρομής είχε γραφεί το αντίθετο στο πρώτο έγγραφο.
Δυστυχώς με το εν λόγω δεύτερο έγγραφο του ΝΙΜΤΣ αναγκαζόμαστε να συνεχίσουμε την αντιδικία με δεύτερη μήνυση για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων».
Κ. ΚΑΤ.-ΠΑΝ. ΣΤ