Τον Ιανουάριο του 2010 η επαναλειτουργία του ΓΝ «¶γιος Ανδρέας»

Μέχρι τις αρχές του 2010 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της επισκευής και αντισεισμικής θωράκισης του νοσοκομείου «¶γιος Ανδρέας» στην Πάτρα, που παραμένει κλειστό μετά τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Παράλληλα θα προστεθούν δύο ακόμη όροφοι στην υπό κατασκευή νέα πτέρυγα του νοσοκομείου ενώ τον Οκτώβριο προβλέπεται να παραδοθούν το ισόγειο της νέας πτέρυγας, προκειμένου να λειτουργήσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ο πρώτος όροφος όπου θα λειτουργήσουν τα χειρουργεία

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, μετά την ολοκλήρωση αυτών των έργων το νοσοκομείο «¶γιος Ανδρέας» θα είναι ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία.

Ακόμη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι η παθολογική κλινική του «Αγίου Ανδρέα», που σήμερα στεγάζεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, θα μεταφερθεί στο ανακατασκευασμένο ειδικό νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος, το οποίο θα ενισχυθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης πρόσθεσε ότι θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ με προσωπικό και ασθενοφόρα για τις όποιες διακομιδές ασθενών απαιτούνται, με σκοπό την διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων. Όσον αφορά στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι ήδη λειτουργεί εκεί και η μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αγίου Ανδρέα».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ακόμα ότι έγινε πρόταση στον δήμο για την λειτουργία στην Πάτρα, σε συνεργασία με το υπουργείο, κέντρου υγείας αστικού τύπου, το οποίο όπως σημείωσε θα βοηθήσει καθοριστικά στην ανακούφιση των νοσοκομείων.