Τροπολογία με – ιατρικό – μέλλον

ΕΧΑΝΕ ο υπουργός τον υφυπουργό και όλοι μαζί τον Πρωθυπουργό στην καταιγίδα κυβερνητικών τροπολογιών την Τρίτη το βράδυ. Οι εφημερίδες είχαν τυπωθεί και ήταν ευκαιρία για ρυθμίσεις της μαύρης νύχτας. Δεν έλειψαν λοιπόν κάποια παρατράγουδα. Ενώ οι απόντες υπουργοί έστειλαν επιστολική ψήφο για την τροπολογία

Χατζηγάκη για τις κάμερες, ουδείς μερίμνησε ώστε να ψηφίσει με τον ίδιο τρόπο ο Πρωθυπουργός. Έτσι ο Κώστας Καραμανλής – μαζί με

Μιλτιάδη Έβερτ και Αργύρη Ντινόπουλο – ήταν ένας από τους τρεις απόντες της Ν.Δ.

Πέρασε ελαφρώς απαρατήρητη

ΣΤΟΜΕΤΑΞΥ, μεγάλο- και πιθανώς πρωθυπουργικό- ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια τροπολογία που πέρασε απαρατήρητη την περασμένη Παρασκευή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Ορίζει ότι:

«επικουρικός ιατρός που έχει υπηρετήσει- υπηρετείσε τμήμα νοσοκομείου και γιατρός υπόχρεος υπηρεσίαςυπαίθρου που κατά τη διάρκεια της υπηρεσίαςτου αποσπάσθηκε ή αποσπάται σε τμήμα νοσοκομείου που αναγνωρίζεται ως κατάλληλο για την απόκτηση της ειδικότητας αυτής,θεωρείται ότι έχει ισόχρονα ασκηθεί στην ειδικότητα».

Αθροίζοντας και το «αγροτικό»…

Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ της διατύπωσης παραπέμπει σε φωτογραφική τροπολογία. Ποιος άραγε έχει αυτές τις ιδιαιτερότητες και θα μαζέψει πιο γρήγορα χρόνια ιατρικής ειδικότητας, αθροίζοντας και το «αγροτικό»; Μήπως η τροπολογία ενδιαφέρει την πρώτη κυρία- και επίδοξη πρώτη ιατρό- της χώρας Νατάσα Καραμανλή; Απλές υποθέσεις κάνω…

Μόνο αν κάνει χρήση η Νατάσα

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ πως η κυρία υπηρέτησε στην ύπαιθρο της Κορίνθου, ενώ ειδικεύεται στη γενική χειρουργική στο Λαϊκό Νοσοκομείο από την 1η Φεβρουαρίου 2006. Για να είμαι δίκαιος προσθέτω το εξής: Ακόμη κι αν η περίπτωση της κυρίας Καραμανλή εμπίπτει στα χαρακτηριστικά της διάταξης, θα μπορεί να ειπωθεί ότι η τροπολογία την αφορά προσωπικά μόνο σε περίπτωση που κάνει χρήση. Ωστόσο, υπολείπονται ακόμη τέσσερα χρόνια για να πάρει η Νατάσα την ειδικότητα. ¶ρα έχουμε- ή προετοιμάζουμε το- μέλλον.