ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Για προσλήψεις προσωπικού στην Παιδιατρική Κλινική δεσμεύεται ο Πρόεδρος της 6ης ΥΠΕ

P
Στη Ζάκυνθο βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και επισκέφτηκε το Νοσοκομείο, ενώ στο προσκήνιο βρέθηκε το σοβαρό ζήτημα που αφορά την λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής, μετά και την τελευταία παραίτηση του Διευθυντή.


Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε μιλώντας προχθές στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Π. Νικολόπουλος, ο οποίος αφού έκανε λόγο για ένα «πρωτοφανές» κύμα παραιτήσεων που δεν δικαιολογείται, σημείωσε πως η Διοίκηση θα καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα. Τόνισε δε πως για όσο διάστημα κρατά η κήρυξη του νησιού σε έκτακτη ανάγκη, οι παραιτήσεις που υποβλήθηκαν από τους γιατρούς δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.


«Το νησί πέρασε μια δοκιμασία και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Προβλέπεται μια άμεση έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 100.000 Ευρώ αλλά και μια αύξηση της πάγιας χρηματοδότησης για το 2018 κατά 80.000 ευρώ για τις έκτακτες ανάγκες που θα προκύψουν. Το κτήριο δεν υπέστη σοβαρές ζημιές αλλά υπάρχουν κάποια προβλήματα που πρέπει να αποκατασταθούν» ανέφερε ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε-.


Ο ίδιος, υποστήριξε πως στη Ζάκυνθο παρουσίασε ένα πρωτοφανές φαινόμενο σε σχέση με τις παραιτήσεις: «Το Νοσοκομείο  έχοντας 3 γιατρούς στη δύναμη της Παιδιατρικής Κλινικής προχώρησε και στην προκήρυξη μιας ακόμη θέσης για την επαρκέστερη στελέχωσή του. Μετά την προκήρυξη είχαμε μια επιδημία παραιτήσεων παιδιάτρων που δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως συμπτωματική και τυχαία. Η προκήρυξη ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2018 και την ερχόμενη εβδομάδα, λήγει η διαδικασία πρόσληψης του παιδιάτρου. Αυτό σημαίνει πως ο νέος συνάδελφος θα αναλάβει άμεσα».


Ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε ακόμη πως για όσο διάστημα διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι παραιτήσεις δεν θα προχωρήσουν και συμπλήρωσε πως πέρα από το διοικητικό υπάρχει και ένα ηθικό ζήτημα.


«Προφανώς και αυτές οι θέσεις θα καλυφθούν με όποιο τρόπο, όχι μόνο στις επόμενες προκηρύξεις αλλά και με την προσπάθεια να βρεθεί επικουρικός γιατρός, ακόμη και αν είναι δύσκολο. Είναι επίσης δεδομένο ότι υπάρχει δυνατότητα επισκέψεων στους γιατρούς των Πρωτοβάθμιων Μονάδων» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως θα εξαντληθούν τα περιθώρια και από τις άλλες υγειονομικές περιφέρειες για την εξεύρεση γιατρών.


«Είμαι 35 χρόνια στα δημόσια Νοσοκομεία και δεν έχω ξαναδεί αυτό το φαινόμενο μαζικών παραιτήσεων. Δεν είναι σημείο των καιρών γιατί μετά από χρόνια γίνονται προκηρύξεις και υπάρχει ενδιαφέρον» τόνισε. 


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΝΙΖ Νίκος Ποταμίτης, υπογράμμισε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για «γιατρούς – λιποτάκτες» όταν αναφερόμαστε σε επιστήμονες που δεν μπορούν να εργαστούν άλλο στο Νοσοκομείο για δικούς τους λόγους.


«Μπορούμε να υποχρεώνουμε τους γιατρούς, όταν αδυνατούν; Προφανώς και μιλάμε για αδυναμία όταν παραιτείται ένας γιατρός που εργάστηκε τόσα χρόνια και με τόσο μεγάλη προσφορά» επεσήμανε ο κ. Ποταμίτης τονίζοντας την ανάγκη άμεσων προκηρύξεων μόνιμων αλλά και επικουρικών γιατρών.


ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

ΠΗΓΗ: ΕΡΜΗΣnews.gr