1.300 κενές θέσεις στον «Ευαγγελισμό»

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού αντιμετωπίζει σήμερα ο «Ευαγγελισμός», καθώς οι κενές οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο ξεπερνούν τις 1.300 και μάλιστα οι ελλείψεις έχουν αυξητική τάση.

 

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» επισημαίνεται πως οι ελλείψεις αυτές έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία κομβικών για το νοσοκομείο υπηρεσιών: Δύο χειρουργεία δεν λειτουργούν και η αιμοδοσία έχει σταματήσει να δέχεται αιμοδότες τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί στο μισό οι μονάδες αίματος που συλλέγονται (από 25.000 φιάλες ετησίως σε 12.000).

Σοβαρές ελλείψεις παρατηρούνται, μεταξύ άλλων, και στα εργαστήρια και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ στα επείγοντα η κατάσταση χαρακτηρίζεται από τους εργαζομένους ως «απαράδεκτη έως επικίνδυνη λόγω τεράστιου όγκου δουλειάς και μειωμένου προσωπικού». Σύμφωνα με τους εργαζομένους, από τους 155 νοσηλευτές/τριες που υποσχέθηκε πριν από 6 μήνες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έχουν προσληφθεί μόνο 30. Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία το τελευταίο διάστημα κρούει το Δ.Σ. της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Σε ανακοίνωσή της η Ενωση καταγγέλλει «την παρελκυστική τακτική της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, που παραπλανά εξαγγέλλοντας κατά καιρούς προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ στην πραγματικότητα, λόγω συνταξιοδοτήσεων, το προσωπικό λιγοστεύει μέρα με τη μέρα. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΙΝΑΠ προτίθεται, μεταξύ άλλων, να προχωρήσει σε παράσταση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου θα εκθέσει την κατάσταση, καθώς και σε ενημερωτικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων της Βουλής.