1200 κλίνες ΜΕΘ

Πριν ένα μήνα η κυβερνητική προπαγάνδα πληροφορούσε τους πολίτες πως άνοιξαν  1.200 κλίνες ΜΕΘ. Όποιος αμφισβητούσε το συγκεκριμένο αριθμό καταγγέλλονταν ανηλεώς ως υπονομευτής της προσπάθειας να γίνουμε χώρα πρότυπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Και χτες ακούσαμε τον πρωθυπουργό να αναφέρει στο διάγγελμά του:
«Γι’ αυτό και πρέπει να δράσουμε τώρα. Τώρα. Πριν λυγίσουν οι Μονάδες Εντατικής από το βάρος ζωών που κινδυνεύουν. Τώρα. Που έχουμε τη δυνατότητα εντοπισμού και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων». 

Ανατρέξαμε στην Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ της ίδιας μέρας και διαπιστώσαμε πως οι διασωληνωμένοι είναι 135.

Πώς είναι δυνατόν να λυγίσουν οι ΜΕΘ, όταν είναι καλυμμένο το 11,25% του συνολικού αριθμού με περιστικά covid και η κυβέρνηση μειώνει τα τακτικά χειρουργεία; Μήπως οι κλίνες δεν είναι 1200, όπως ισχυρίζονταν οι κ. Κοντοζαμάνης και  Μητσοτάκης; Μήπως κι από τις 50 κλίνες ΜΕΘ που δώρισε πρόσφατες η Βουλή λειτουργούν μόνο 12, λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού; Μήπως η περίφημη Επιτροπή που συγκρότησε ο πρωθυπουργός για τις κλίνες ΜΕΘ τον ενημέρωσε ότι, παρά τους κομπασμούς, έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα στις ΜΕΘ και η πανδημία μας βρίσκει πάλι απροετοίμαστους;

Δυστυχώς, η απάντηση είναι καταφατική.

Στο χτεσινό διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη οι παρατηρητικοί κατέγραψαν πως, την έλλειψη κλινών ΜΕΘ, αντιρροπούσε ο πληθωρισμός της αντωνυμίας «εγώ». Συνολικά 29 αναφορές του «εγώ» και του πρώτου προσώπου υπήρχαν στο διάγγελμα, περισσότερες από κάθε άλλη φορά!

Εάν ο κ. Μητσοτάκης από την αρχή της πανδημίας, αντί για κάθε ναρκισσιστική αυτοαναφορά άνοιγε και μία κλίνη ΜΕΘ και αντί για κάθε λίστα Πέτσα και σκόιλ ελικίκου χρηματοδοτούσε το ΕΣΥ, τώρα δε θα φοβόμασταν ότι «θα λυγίσουν οι Μονάδες Εντατικής από το βάρος των ζωών που κινδυνεύουν»..