17 ασθενείς σε φορεία στο Κρατικό Νίκαιας, επειδή δεν τους δέχονται τα ιδιωτικά νοσοκομεία

Πως το είπε ο Μητσοτάκης; «Ευχαριστούμε τον ιδιωτικό τομέα υγείας για τη συμβολή του».
Όντως ευχαριστούμε τον ιδιωτικό τομέα υγείας γιατί, από τις PCR μέχρι τις νοσηλείες COVID, φροντίζει συνεχώς να μας υπενθυμίζει γιατί πρέπει να υπάρχει και να στηρίζεται ο δημόσιος τομέας υγείας.
Να ´ναι καλά. Καταγγελία που διαψεύδει την υποτιθέμενη συμβολή των ιδιωτικών κλινικών που δήθεν θα συνέδραμαν στη «μάχη» κατά του ιού, έκανε η Μαίρη Αγρογιάννη, παθολόγος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Νίκαιας και γενική γραμματέας της ΕΙΝΑΠ.

Όπως σημειώνει η γιατρός, στο Κρατικό Νίκαιας 17 ασθενείς παραμένουν σε φορεία εξαιτίας της έλλειψης κλινών και της άρνησης των ιδιωτικών θεραπευτηρίων να τους δεχτούν επειδή νοσούν βαριά.

Το γεγονός έρχεται σε συνέχεια προς το έγγραφο του υπουργείου Υγείας, το οποίο δίνει οδηγίες για τη διακομιδή περιστατικών από Νοσοκομεία προς ιδιωτικά Νοσηλευτήρια και αποτελεί μνημείο υποτέλειας του κράτους απέναντι στους κλινικάρχες (κλικ εδώ).

Εν ολίγοις, ως κριτήριο διακομιδής ορίζεται η κατάσταση του ασθενούς, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει ελαφρά (ει δυνατόν και καθόλου) συμπτώματα!

Επίσης, δεν πρέπει ο ασθενής που θα διακομιστεί σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο να χρειάζεται συνδρομή άλλης ειδικότητας.

Όπως σημειώναμε στο Ygeianet το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί το υπουργείο ήρθε σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και δεν ήρθε σε συμφωνία με την Ένωση Ξενοδόχων ή με την πλατφόρμα AirBNB;

Τα ίδια πράγματα θα ζητούσε κι απ’ αυτούς, αλλά η συμφωνία θα έβγαινε φτηνότερη.

Αναλυτικά η δήλωση της γιατρού Μαίρης Αγρογιάννη:

«Στο κλείσιμο της γενικής εφημερίας του Κρατικού Νίκαιας σήμερα, 17 ασθενείς, ανάμεσά τους και ένας διασωληνωμένος, παρέμειναν στα ΤΕΠ λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών για να νοσηλευτούν.

Με βάση την οδηγία του υπουργείου Υγείας, οι ασθενείς δηλώθηκαν στην ειδική πλατφόρμα του ΟΔΙΚ, προκειμένου να διακομιστούν στις κλίνες του ιδιωτικού τομέα.

Όπως πληροφορηθήκαμε όμως στις ιδιωτικές κλινικές υπάρχουν και αυτή τη φορά “κριτήρια εισαγωγής”! Δεν μπορούν να διακομιστούν ασθενείς με συμπτώματα πολύ σοβαρής νόσου, χειρουργικοί ασθενείς, ασθενείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση κλπ. Δηλαδή για άλλη μία φορά η τεράστια “συμβολή” του ιδιωτικού τομέα περιορίζεται όχι μόνο σε μετρημένες κλίνες έναντι αδρής αμοιβής, αλλά και σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα μόνο!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η τελευταία ενημέρωση που έγινε το μεσημέρι από τη 2η ΥΠΕ είναι ότι δεν πρόκειται να διακομιστεί κανένας ασθενής σήμερα. Άρα ή θα πρέπει να βρεθούν κρεβάτια να νοσηλευτούν ή θα παραμείνουν (για άγνωστο πόσο) σε φορεία στα Επείγοντα.

Η κατάσταση είναι οριακή και επικίνδυνη για τους ασθενείς! Πρέπει τώρα να σταματήσει η κοροϊδία της κυβέρνησης! Να προχωρήσει σε πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα στο σύνολό του άνευ όρων και χωρίς καμία αποζημίωση!

Μαίρη Αγρογιάννη

Παθολόγος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Νίκαιας,

ΓΓ της ΕΙΝΑΠ»