180.000 υγειονομικοί χάθηκαν παγκοσμίως από κορονοϊό!

WHO: Global Coronavirus Cases, Deaths Have Been Declining Since August | Health News | US NewsΔέος προκαλούν οι αριθμοί των υγειονομικών που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό!

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέχρι και 180.000 υγειονομικοί χάθηκαν παγκοσμίως από κορονοϊό, με τα στοιχεία να επαληθεύονται με δυσκολία, λόγω του χάους που επικρατεί σε χώρες του τρίτου κόσμου, οι οποίες επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία.

Στοιχεία από 119 χώρες δείχνουν ότι, κατά μέσο όρο, δύο στους πέντε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της φροντίδας παγκοσμίως είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Φυσικά, αυτός ο μέσος όρος καλύπτει τεράστιες διαφορές μεταξύ περιφερειών και οικονομικών ομάδων. Στην Αφρική λιγότεροι από έναν στους 10 επαγγελματίες υγείας έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ στις χώρες υψηλού εισοδήματος, περισσότερο από το 80% των εργαζομένων στον τομέα της υγείας είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Εντωμεταξύ οι εταιρείες που παρασκευάζουν τα εμβόλια αρνούνται να άρουν τις πατέντες, ώστε να προμηθευτούν οι χώρες του τρίτου κόσμου επαρκείς ποσότητες για όλο τον πληθυσμό τους και πρωτίστως για τους υγειονομικούς που πλήττονται περισσότερο.

Η Moderna έλαβε δημόσια χρηματοδότηση ύψους ενός δισ. δολαρίων μονάχα για το κομμάτι της έρευνας, όμως αρνείται να δώσει τεχνογνωσία στην Afrigen, εταιρεία που προσέλαβε ο ΠΟΥ με σκοπό να δημιουργήσει ένα εμβόλιο τεχνολογίας m-RNA που θα διατεθεί στις φτωχές χώρες με χαμηλό κόστος.

Οι πανδημίες πάντοτε συσσώρευαν χρυσάφι στα κελάρια των μαυραγοριτών. Αποδείχτηκε πως ούτε η τωρινή μπορούσε ν΄ αποτελέσει εξαίρεση..