Θα θυμάστε τον κύριο Συνολάκη. Είναι ο καθηγητής με το παπιγιόν που υποστήριζε στον ΣΚΑΪ με θέρμη πως αν είχαν αναθέσει σ΄ εκείνον την ευθύνη θα εκκένωνε το Μάτι σε 10 λεπτά. Και συμφωνούσε μαζί του το μετέπειτα επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας και ο ΣΚΑΪ όλος.

Τώρα καίγεται όλη η χώρα και ο κ. Συνολάκης άφαντος.

Το ίδιο και με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Μας έδωσαν ποταμούς γνώσης και δεδομένων και τώρα που εξελίσσεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας εξαφανίστηκαν και μας άφησαν έρμαιο στα χέρια της κυρίας Παπαευαγγέλου.

Πρόκειται για πανομοιότυπες περιπτώσεις, στις οποίες η επιστήμη μετατρέπεται σε θεραπαινίδα της πολιτικής, απαξιώνεται, ευτελίζεται και καταντά παντελώς αναξιόπιστη.

Από τον μεσαίωνα στην Αναγέννηση. Και τώρα πάλι πίσω..


Θα ’ρθει μια μέρα που τα δέντρα θα μισήσουν την αχαριστία των ανθρώπων και θα σταματήσουν να παράγουν ίσκιο, θροΐσματα κι οξυγόνο. Θα πάρουνε τις ρίζες τους και θα φύγουν. Μεγάλες τρύπες θα μείνουνε στη γη εκεί που ήταν πριν τα δέντρα. Όταν οι άνθρωποι καταλάβουνε τι έχασαν, θα πάνε και θα κλάψουνε πικρά πάνω απ’ αυτές τις τρύπες. Πολλοί θα πέσουν μέσα. Τα χώματα θα τους σκεπάσουν. Κανείς δεν θα φυτρώσει.

Αργύρης Χιόνης