ΜΕΤΩΠΟ- Να γιατί θα συμμετάσχουμε στην πανυγειονομική απεργία της Πέμπτης 21 Οκτωβρίου

Με μία εξόχως αναλυτική και τεκμηριωμένη ανακοίνωσή του, το ΜΕΤΩΠΟ εξηγεί γιατί οφείλουμε να συμμετάσχουμε στην παν-υγειονομική απεργία της Πέμπτης 21 Οκτωβρίου, θέτοντας τους άμεσους, αλλά και τους ευρύτερους στόχους για το νοσοκομειακό κίνημα:

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ως μόνο και άμεσο στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει την επιδημία του COVD-19 ως ευκαιρία προώθησης των σχεδίων της για Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα στην υγεία.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί το Υπουργείο Υγείας έχει ρίξει λευκή πετσέτα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στους πολίτες και έχει ξεχάσει πλήρως τις δικές του ευθύνες και το ρόλο του.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν γίνει μπαλάκι στο γήπεδο των τραγικών κενών, με μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί διακηρυγμένος στόχος της επιτελικής διακυβέρνησης είναι η διάλυση των συνδικαλιστικών φωνών αντίδρασης μέσω του νόμου-έκτρωμα Χατζηδάκη.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί θέλουμε  ένα ΕΣΥ ποιοτικό, κρατικό, ανοιχτό και προσβάσιμο, με σεβασμό σε ασθενείς και  εργαζόμενους

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ 2021

  • Για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας.
  • Για το δίκιο των γιατρών, των εργαζόμενων, των ασθενών.
  • Για το ΕΣΥ του ΑΥΡΙΟ.

 

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης κάντε κλικ εδώ