Διευκρινίσεις Σκυλακάκη για το επίδομα σε υγειονομικούς

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης έδωσε διευκρινίσεις (ΑΝΤ1) για τα επιδόματα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή και θα δοθούν σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία.

Σε ότι αφορά το επίδομα για τους υγειονομικούς, είπε ότι θα καταβληθεί μόνο στους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον υπολογισμό του, όπως τον Απρίλιο του 2020 που είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό. Συμπλήρωσε δε πως εξαιρούνται όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Να θυμίσουμε πως το επίδομα που χορηγήθηκε τον Απρίλιο του 2020 υποβλήθηκε σε όλες τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές κρατήσεις των πρόσθετων αμοιβών, καθώς επίσης και σε φόρο εισοδήματος, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να περικοπεί  ως 40%.

Ευελπιστούμε πως η διατύπωση “μόνο στους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς  δε συνεπάγεται εξαιρέσεις που θα προκαλέσουν περαιτέρω γι αυτή τη μίζερη παροχή.

Διαβάστε σχετικά την ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ (κλικ εδώ)