Τρέχει το σχέδιο..

«Τρέχει το σχέδιο για νέο ΕΣΥ», μας πληροφορεί σε άρθρο της η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (κλικ εδώ), αναφερόμενη σε σύναξη γιατρών βουλευτών της ΝΔ, στην οποία ομιλήτρια ήταν η κ. Γκάγκα και αντικείμενο οι αλλαγές στο ΕΣΥ μόλις κοπάσει η πανδημία.

Και γιατί παρακαλώ πρέπει να κοπάσει η πανδημία για να ενισχύσουν το ΕΣΥ, όπως διατείνονται οι επιτελείς του Μαξίμου και του υπουργείου Υγείας; Η πανδημία τους εμπόδιζε να κάνουν τις προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών ή μήπως ήταν μέρος από το διεστραμμένο τους σχέδιο, προκειμένου να ενισχύσουν τον ιδιωτικό τομέα, διαλύοντας το ΕΣΥ;

Η περίπτωση των Νοσοκομείων Χαλκίδας και Λαμίας είναι άκρως ενδεικτική για την τακτική που ακολουθούν και θέλουν προσεχώς να ντύσουν με νομοθετικό μανδύα, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα αντίδρασης.

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ στέλνει τρία «εντέλλεσθε» σε αναισθησιολόγους του Νοσοκομείου Χαλκίδας να πραγματοποιήσουν εφημερίες στο Νοσοκομείο Λαμίας, οδηγώντας το Νοσοκομείο Χαλκίδας σε λειτουργική κατάρρευση, όπως καταγγέλλει με επανειλημμένα έγγραφά της η Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού (κλικ εδώ).

Η Λαμία αποτελεί ως γνωστόν εκλογική περιφέρεια του κ. Σταϊκούρα, τσάρου της ελληνικής οικονομίας και τόπο δραστηριοποίησης του κ. Σερέτη, Διοικητή της 5ης ΥΠΕ.

Ταυτόχρονα ο κ. Σερέτης εκδίδει απόφαση οι χειρουργοί του Νοσοκομείου Λαμίας να φεύγουν από το Νοσοκομείο και να χειρουργούν περιστατικά σε ιδιωτικές κλινικές, ασφαλώς με τη μετακίνηση και των αναισθησιολόγων.

Το αποτέλεσμα είναι να θέτουν εκτός λειτουργίας τους χειρουργικούς τομείς δύο Νοσοκομείων, προκειμένου να ενισχύσουν τις ιδιωτικές κλινικές, αδιαφορώντας για τη διακινδύνευση εκατοντάδων ασθενών που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία και παρά τις διαμαρτυρίες των γιατρών.

Προφανώς ο κ. Σταϊκούρας βολεύεται, ενώ ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ κ. Πνευματικός, γιατρός το επάγγελμα, σιωπά μη τυχόν και δυσαρεστήσει το Μαξίμου και έχει τη μεταχείριση Κύρτσου. Όπως σιωπά και η πλειονότητα αυτών που καταγράφει το ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Όμως η κοινωνία δεν έχει κανένα λόγο να σιωπήσει. Απεναντίας οφείλει να κραυγάσει και να αποπέμψει αυτό τον εσμό που τρέφεται από τις σάρκες της κοινωνίας, ώστε να παραμένει στην εξουσία.