Οτι αρχίζει ωραίο..

Το εγχείρημα Πλεύρη για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θυμίζει το παλιό σουξέ:

Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια

Ο βοριάς θα στα κάνει συντρίμμια, κομμάτια .. 

Στην τηλεδιάσκεψη που είχε το Σάββατο με το ΔΣ του ΠΙΣ, ο κ. Πλεύρης αρνήθηκε πεισματικά να δώσει στοιχεία για τα κονδύλια που προτίθεται να διαθέσει η κυβέρνηση για το υποτιθέμενο μεγαλεπήβολο σχέδιο που ενέκρινε για την ΠΦΥ, ούτε μπόρεσε να πει ποιά θα είναι η αμοιβή των γιατρών που θα δεχτούν να συμβληθούν και θα αμείβονται κατά κεφαλήν (per capita).

Του επισημάνθηκε από ορισμένα μέλη του ΔΣ πως με υποτυπώδεις αμοιβές ελάχιστοι γιατροί θα δεχτούν να συμβληθούν, όταν μάλιστα επικρέμαται και η υποχρέωση εφημεριών στα Νοσοκομεία. Συνεπώς είναι ανέφικτος στόχος η δυνατότητα προσωπικού γιατρού για όλους τους πολίτες της χώρας, στόχος εμβληματικός κατά την κυβέρνηση.

Ούτε τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών θέλησε να διευκρινίσει ο υπουργός, παρά το ότι τέθηκε εκ νέου η ανάγκη συλλογικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους και τον ΠΙΣ.

Πιθανολογείται πως όσα περιγράφει ο κ. Πλεύρης, υποκρύπτουν το αρρωστημένο μοντέλο των παλαιών ιατρείων του ΙΚΑ, αυτών που λειτουργούσαν ως ιμάντες παραπομπής των ασθενών στα ιδιωτικά ιατρεία των συμβεβλημένων γιατρών.

Τελικά, στο μόνο που φαίνεται να νοιώθει άνετα ν’ απαντήσει ο κ. Πλεύρης είναι το άνοιγμα νέων ΤΟΜΥ, μιας και γι αυτές είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση ήδη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τι ταπείνωση! Το αποκαλούμενο από τη ΝΔ ως «σοβιετικό μοντέλο περίθαλψης», αυτό που τόσο σκληρά πολέμησαν ο Πατούλης και οι συν αυτώ, να συνεχίζεται απαράλλακτο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και μάλιστα με πρωτεργάτη τον ακροδεξιό Πλεύρη!

Το νόστιμο είναι πως οι αποσχισθέντες από την ομάδα Εξαδάκτυλου, αυτοί που την προηγουμένη είχαν προσυπογράψει εν χορδαίς και οργάνοις το κείμενο διαμαρτυρίας του ΠΙΣ, εμφανίστηκαν ως μεταμεληθέντες ενώπιον του υπουργού, ενώ ο Εξαδάκτυλος σε μία έξαρση λατρείας εκθείασε τον Πλεύρη ως «ηρεμιστικό και παυσίλυπο»!

Κι εκεί έληξε η τηλεδιάσκεψη..