Ξαναγλύστησε..

Ολισθηρό δρόμο φαίνεται πως διάλεξε ο Διοικητής του ΑΧΕΠΑ κ. Παντελιάδης.

Πριν ένα χρόνο έστειλε e-mail στο τμήμα Ασφαλείας του Λευκού Πύργου, επειδή εν μέσω πανδημίας ο Προέδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ κ. Σιούλης δήλωσε πως μία συγκεκριμένη μέρα το Νοσοκομείο είχε μηδενική διάθεση κλινών για τη νοσηλεία ασθενών. Ο κ. Παντελιάδης ισχυρίστηκε πως οι δηλώσεις αυτές “προκάλεσαν φόβο στους ασθενείς”!!

Όταν υπήρξαν θυελλώδεις αντιδράσεις και συγκέντρωση γιατρών, εργαζομένων και φορέων στο Νοσοκομείο, ο κ. Παντελιάδης παρίστανε τον ανήξερο.

Τώρα εξέδωσε ένα πρωτοφανές έγγραφο, το οποίο απευθύνει στους Διευθυντές των Κλινικών και απαιτεί πριν από κάθε εισαγωγή ασθενούς να ενημερώνεται απαραιτήτως η Διοίκηση, ειδάλλως απειλεί πως «το κόστος της διενεργηθείσας ιατρικής πράξης θα βαρύνει αποκλειστικά τον θεράποντα ιατρό».

(Δείτε εδώ το έγγραφο σε κανονικό μέγεθος)

Ο κ. Παντελιάδης είναι γιατρός και συνεπώς στερείται το ακαταλόγιστο για εμπρηστικές ενέργειες που τινάζουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου στον αέρα. Εν ολίγοις απαιτεί ένας βαριά ασθενής να παραμένει σε αναμονή, έως ότου ευαρεστηθεί η Διοίκηση να δώσει το πράσινο φως να εισαχθεί και να μπει στο χειρουργείο ή σε όποιο άλλο Τμήμα απαιτείται.

Ούτε από τα Εξωτερικά Ιατρεία θα είναι δυνατή η εισαγωγή ασθενούς εάν δεν ενημερωθεί προηγουμένως η αυθεντία του Διοικητή. Μιλάμε όμως για ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στο οποίο διενεργούνται καθημερινά 80—100 εισαγωγές και είναι περίπου βέβαιος κίνδυνος να χαθούν ζωές από καθυστέρηση μέχρι να ενημερωθεί ο Διοικητής.

Εάν ο κ. Παντελιάδης δεν ανακαλέσει άμεσα αυτό το εξαμβλωματικό έγγραφο είναι βέβαιο πως οι αντιδράσεις των γιατρών θα είναι σφοδρότατες.