Υπουργείο Υγείας: Εκτελούνται μεταφορές (δωρεάν ή επί πιστώσει)

Όπως τονίζει το ΜΕΤΩΠΟ σε ανακοίνωσή του, η κ. Γκάγκα ανακάλυψε στα μέσα Ιουνίου ότι υπάρχουν ιατρικά (και νοσηλευτικά, παραϊατρικά, κοκ) κενά στα νοσοκομεία των νησιών και των τουριστικών περιοχών.

Και τι έκανε;

Αντί να προκηρύξει θέσεις γιατρών, συνέχισε την συνήθη πρακτική του Υπουργείου, να μετακινεί δηλαδή γιατρούς από τα κεντρικά νοσοκομεία στα νησιά. Μόνο που, σε αντίθεση με τον συνάδελφο της Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, που μέχρι τώρα πραγματοποιεί τζάμπα τις μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα, αυτή υποσχέθηκε κι ένα πενηντάρικο την ημέρα –να έχουμε να παίρνουμε!- για το επόμενο δίμηνο μόνον. Μετά δεν θα υπάρχουν κενά!

Έτσι το Υπουργείο Υγείας (και Μεταφορών) θα πραγματοποιεί μετακινήσεις γιατρών εκτός από τζάμπα σε όλη τη χώρα και με χαρτζιλίκι σε επιλεγμένους προορισμούς για περιορισμένο χρονικό διάστημα (τρέξτε να προλάβετε, γιατί μόνο κριτήριο επιλογής είναι ποιος θα κάνει πρώτος αίτηση!).

Πώς θα καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία από τα οποία θα φύγει προσωπικό, η κυρία Υπουργός δεν απαντά. Πού θα βρουν τα νοσοκομεία των νησιών τα λεφτά για να δίνουν χαρτζιλίκια, επίσης δεν το λέει. Πού θα βρεθούν γιατροί με τις ελλείψεις που υπάρχουν δεν το ξέρει.

Το μόνο που γνωρίζει είναι να μετακινεί γιατρούς του ΕΣΥ σαν περιπλανώμενο θίασο. Πότε στην ξηρά, πότε στα νησιά, σύντομα και στη θάλασσα (ευτυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα για το διάστημα). Πότε με εντέλλεσθε, πότε με καλοπιάσματα, πότε με χαρτζιλίκια, πότε με απειλές.

Την πιθανότητα να ενισχύσει τα νησιά με μόνιμους γιατρούς μέσω προσλήψεων μάλλον δεν το σκέφτηκε, επειδή δεν ανήκει στην πολιτική φιλοσοφία της. Το ότι υπάρχουν νοσοκομεία στα νησιά  που έχουν να πληρωθούν πρόσθετες εφημερίες εδώ και ένα χρόνο, μάλλον δεν το γνωρίζει. Το ενδεχόμενο με λογικό επιμίσθιο στις πρόσθετες εφημερίες να δεχτούν –έστω και εκτάκτως, για ένα δίμηνο- να καλύψουν με παραπάνω εφημερίες οι γιατροί των νησιών, δεν πέρασε από το μυαλό της. Το ότι τα νησιά δεν είναι θερινό ντεκόρ, και έχουν ζωή και κατοίκους, άρα και ανάγκες, για τους υπόλοιπους δέκα μήνες του έτους, δεν το φαντάστηκε. Άξιος λοιπόν ο τίτλος της Υπουργού Υγειονομικών Μεταφορών (δυστυχώς όμως μόνον Αναπληρώτριας, ο Υπουργός εκτελεί μεταφορές σε όλη την επικράτεια)

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟ κάνοντας κλικ εδώ