Θα μετατρέψει σε κεραμιδαριό τους Ιατρικούς Συλλόγους και τον ΠΙΣ;

Οι πυρκαγιές μαίνονται στην Αττική, όμως Πλεύρης και Πατούλης έχουν άλλού το μυαλό τους.

Σε μια ακραία αντιθεσμική ενέργεια, αποπειρώνται τρεις μήνες πριν τις εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων ν΄ αλλάξουν τον αριθμό των εκλεκτόρων που εκλέγουν οι μικροί και μεσαίοι σε αριθμό μελών Σύλλογοι, ώστε η Γενική Συνέλευση και το ΔΣ του ΠΙΣ να μετατραπούν σε παρακολούθημα του ΙΣΑ.

Η απόπειρα ξεκίνησε πριν ένα μήνα, όταν ο Πλεύρης έστειλε στον ΠΙΣ έγγραφο, ζητώντας τις απόψεις του για την αλλαγή στη σύνθεση της Γενικής Συνέλευσης. Τόσο το ΔΣ, όσο και η Ολομέλεια των Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων απάντησαν πως η σύνθεση προβλέπεται από τον νόμο 4512/2018 και ο νόμος αυτός προέκυψε μετά από εισήγηση του ίδιου του ΠΙΣ. Το προσχέδιο νόμου συζητήθηκε εξαντλητικά και αποφασίστηκε σε τρεις κατά σειρά Γενικές Συνελεύσεις και με βάση αυτό νομοθέτησε η Βουλή μετά από εισήγηση του τότε υπουργού Ανδρέα Ξανθού.

Συνεπώς δεν υφίσταται σήμερα καμία αιτία αλλαγής μιας ρύθμισης για την οποία κανείς δεν δηλώνει δημοσίως πως πρέπει ν΄ αλλάξει. Φαίνεται όμως πως κάποιοι κινούνται υπογείως και δραστήρια.

Για να γίνει κατανοητό το ζήτημα οφείλουμε να εξηγήσουμε πως η νομοθετική ρύθμιση του 4512/2018, ακολουθώντας προϋπάρχουσα πρακτική, έδινε μικρή πριμοδότηση στους μεσαίους και μικρούς Ιατρικούς Συλλόγους, ώστε να έχουν δυνατότητα έκφρασης. Αν δεν συνέβαινε αυτό τότε η Γενική Συνέλευση και το ΔΣ του ΠΙΣ θα ελέγχονταν απόλυτα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας και οι υπόλοιποι Σύλλογοι θα μετατρέπονταν σε φτωχούς συγγενείς.

Ως ευνόητο κάτι τέτοιο δεν άρεσε στον Πατούλη, όμως η επιμονή του αείμνηστου Βλασταράκου επέβαλε τελικά τη ρύθμιση για τη στήριξη των μικρών Συλλόγων.

Τώρα, εν αιθρία και τρείς μήνες πριν τις εκλογές, ο κ. Πλεύρης στέλνει στον ΠΙΣ έτοιμη νομοθετική ρύθμιση, η οποία μάλιστα συνοδεύεται και από αιτιολογική έκθεση, την οποία κοινοποιεί και σε δύο μόνον Ιατρικούς Συλλόγους: τον ΙΣΑ και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά.

Τι χρείαν έχομε άλλων μαρτύρων;

Προφανώς ο Πλεύρης αναζητά άλλοθι, ώστε να εισάγει εν μέσω θέρους τη ρύθμιση ως τροπολογία, προκειμένου να κάνει τα χατίρια στον εκλεκτό του. Το ότι θα μετατρέψει σε κεραμιδαριό τους Ιατρικούς Συλλόγους και τον ΠΙΣ προφανώς ουδόλως τον απασχολεί.

Εντέλει, φαίνεται πως ο Πλεύρης με τα καμώματά του θα καταφέρει να στρέψει όλους τους γιατρούς, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση, εναντίον του και στο τέλος θ΄ αναγκαστεί να αναδιπλωθεί κατά την πάγια τακτική των κλώνων του Καρατζαφέρη.