Πρωταθλητές στη διαφθορά..

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να απέτυχε σε αρκετούς τομείς, εντούτοις σε άλλους έχει καταφέρει σημαντικές επιτυχίες.

Ένας εξ αυτών είναι η διαφθορά.

Κατάφερε λοιπόν την τελευταία τριετία (2019-22) να εκτινάξει την Ελλάδα στην πρώτη θέση της πιο διεφθαρμένης χώρας εντός ΕΕ, με το 98% των ερωτηθέντων να υποστηρίζει πως η διαφθορά αποτελεί ένα από το πιο διαδεδομένα δεινά στη χώρα. Το αξιοσημείωτο είναι πως στην έρευνα δεν υπήρξε κανείς που να δηλώσει πως «Δεν υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα»!

Αν υποθέσατε πως η έρευνα έχει γίνει από προσκείμενους στο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πλήξουν το «ηθικό πλεονέκτημα» της κυβέρνησης, πέσατε έξω. Έχει γίνει από το «Ευρωβαρόμετρο» για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Και ξέρετε ποιος είναι ο τομέας που εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό διαφθοράς; Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης γενικώς, χωρίς να εξαιρεί το ιδιωτικό, το οποίο μερικοί προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι άμεμπτο και αμόλυντο από φαινόμενα διαφθοράς.

Είναι εκπληκτικό πως στην τριετία που κυβερνά η ΝΔ η διαφθορά στην υγεία έχει αυξηθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες και εκτινάχθηκε από το 81 στο 91%.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, εκτός από τις πρωταρχικές διεκδικήσεις για μισθολόγιο και προσλήψεις, οφείλει να επαναλάβει την εμβληματική καμπάνια που είχε ξεκινήσει η ΟΕΝΓΕ το 2012 για τη διαφθορά. Αν μη τι άλλο η κοινωνία πρέπει να εμπεδώσει πως το φακελάκι αποτελεί πρακτική επονείδιστη και καταδικαστέα.


Για να δείτε ολόκληρη την έρευνα κάντε κλικ εδώ