Η κ. Γκάγκα, χωρίς ποτέ να έχει συζητήσει με τους θεσμικούς εκπροσώπους των γιατρών, θυμήθηκε λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο να ζητήσει τις απόψεις του ΠΙΣ για νομοσχέδιο που έχει ήδη έτοιμο.

Απέστειλε λοιπόν έγγραφο στον πρόεδρο του ΠΙΣ (κλικ εδώ) ζητώντας απόψεις επί θεμάτων για τα οποία, όπως αναφέρει, έχει ήδη αποφασίσει το ΚΕΣΥ. Τέτοιο ζήτημα είναι η εκπαίδευση των ειδικευομένων σε «συστάδες Νοσοκομείων», την οποία η υπουργός εκ προοιμίου εκθειάζει ως «επωφελή για τους ίδιους, όσο και τους Έλληνες πολίτες και όλα τα Νοσοκομεία». Βέβαια ούτε κουβέντα για το πρωταρχικό ζήτημα της αξιολόγησης των Τμημάτων ως εκπαιδευτικά κέντρα για τους ειδικευόμενους, η οποία ξεκίνησε από το ΚΕΣΥ επί προεδρίας Κώστα Μάρκου, αλλά διεκόπη μόλις ανέλαβε πρόεδρος του ΚΕΣΥ η κ. Γκάγκα.

Επιπλέον η κ. Γκάγκα ζητά την εκτίμηση του ΠΙΣ για τις ελλείψεις της χώρας σε ειδικευμένους γιατρούς για την επόμενη δεκαετία, λες και τέτοια στοιχεία μπορούν να προκύπτουν με ορισμένες αριθμητικές πράξεις σε λίγα λεπτά. Πιθανόν η αναπληρώτρια υπουργός αγνοεί ότι ανάλογα στοιχεία μπορούν να προέλθουν μόνον μετά από μελέτη των υγειονομικών αναγκών σε όλο το εύρος της χώρας και αποτυπώνονται στον Χάρτη Υγείας, ο οποίος, ενώ αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας, ουδέποτε έχει καταρτιστεί.

Τώρα η κ. Γκάγκα ζητάει τα στοιχεία από τον ΠΙΣ!

Θυμίζουμε πως πριν λίγους μήνες εμφανίστηκε η κ. Γκάγκα αιφνιδιαστικά στην Ολομέλεια Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων και προσπάθησε να εκμαιεύσει άποψη υπέρ της κατάργησης της Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης, χωρίς να το επιτύχει. Είναι παράδοξο ότι στην επιστολή της δεν επανέρχεται στο συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο αφορά στον πυρήνα των εργασιακών σχέσεων του ΕΣΥ, διότι πιθανόν θέλει να αιφνιδιάσει.

Καθόλου τυχαία η επιστολή στάλθηκε μία εβδομάδα πριν τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ διαρρέεται πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί αμέσως με το άνοιγμα της Βουλής, το οποίο λόγω του σκανδάλου των παρακολουθήσεων θα γίνει στις 22 Αυγούστου.

Επειδή υπάρχει ιδιαίτερα αρνητική εμπειρία από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε ζητήματα υγείας, καλό είναι οι Ιατρικοί Σύλλογοι, οι Ενώσεις Γιατρών και η ΟΕΝΓΕ να βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αποτρέψουν σαρωτικές ανατροπές στο σύστημα υγείας από μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή..