«Κύριε Πλεύρη θέλετε να μας αφανίσετε προς όφελος μεγάλων συμφερόντων;»

Ποιοι λέτε απευθύνουν αυτό το ερώτημα στον υπουργό, υπονοώντας πως εκείνος ενεργεί ως εκπρόσωπος των μεγάλων συμφερόντων;

Αν υποθέσατε πως πρόκειται για προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ ή το ΜΕΡΑ25 χάσατε.

Πρόκειται για τους 5 εκπροσώπους των Φορέων ΠΦΥ, οι οποίοι έδωσαν τον υπερ πάντων αγώνα προκειμένου να ανέλθει στην εξουσία η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τώρα βλέπουν να τους επιβάλει clawback 70%, οδηγώντας τους στον αφανισμό (κλικ εδώ για την ανακοίνωση).

 

Αν εξαιρέσουμε τα «μεγάλα συμφέροντα» που χαίρονται και χαμογελούν, είτε πρόκειται για προμηθευτές ρεύματος- είτε για αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων, όλες οι υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίες βλέπουν μπροστά τους τον όλεθρο.

-Επιχορηγεί η κυβέρνηση με 2 δις ευρώ τους μεγαλόσχημους που για χάρη τους διέλυσε την ΔΕΗ, όμως αδυνατεί να στηρίξει τα μικρά και μεσαία εργαστήρια της γειτονιάς.

-Επιχορηγεί τους κλινικάρχες με διπλάσιο νοσήλιο, είτε είναι κατειλημμένα τα κρεβάτια νοσηλείας-είτε όχι, ενώ αφήνει το ΕΣΥ να μαραζώνει και να καταρρέει.

-Σκορπάει 7,5 δις € σε απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, ενώ στους πολίτες δίνει τα διάφορα pass, μορφή κουπονιών για τα συσσίτια του μεσοπολέμου.

 

Δεκάδες παρόμοια παραδείγματα μπορούσαμε να παραθέσουμε για μια κυβέρνηση που θέλει να αφανίσει όλη τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων.

Μια κυβέρνηση που διασύρει τη χώρα παγκοσμίως επειδή η Οικογένεια Μητσοτάκη έχει  χούι να υποκλέπτει τηλεφωνικές επικοινωνίες, αποκαλώντας την επονείδιστη αυτή πρακτική με τον ευφάνταστο όρο «επισύνδεση».

 

Δεν είναι μακριά η ώρα που ακόμη και αυτοί που υπογράφουν τα κείμενα του Συντονιστικού της ΠΦΥ θα πάψουν να χρησιμοποιούν ερωτηματικό όταν ρωτούν τον Πλεύρη, τον Σκυλακάκη ή τον Μητσοτάκη εάν θέλουν να τους αφανίσουν. .