Μελέτη Λύτρα

Θυμάστε την αμίμητη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, όταν είχε ισχυριστεί πως είτε κάποιος βρίσκεται σε ΜΕΘ είτε σε κρεβάτι πρόχειρα διασωληνωμένος είναι το ίδιο πράγμα;

Επακολούθησε η μελέτη των Τσιόδρα- Λύτρα, η οποία κονιορτοποίησε τον ισχυρισμό Μητσοτάκη, ο οποίος όμως ισχυρίστηκε πως ουδέποτε παρέλαβε τη μελέτη. Την ίδια άγνοια εξάλλου επικαλέστηκε και για την «επισύνδεση» στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη.

Και ήρθε τώρα το δεύτερο μέρος της μελέτης να καταδείξει πως η διαχείριση των διασωληνωμένων, ιδιαίτερα εκείνων που δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ, ήταν ακόμη χειρότερη:

«Αναλύθηκαν συνολικά 14.011 διασωληνωμένες περιπτώσεις COVID-19, εκ των οποίων 10.466 (74,7%) πέθαναν. Οι περισσότεροι ασθενείς πέρασαν μέρος ή το σύνολο της νοσηλείας τους σε ΜΕΘ (12.902 από 14.011 ασθενείς, με 239.201 από 250.978 ανθρωποημέρες συνολικά). Μεταξύ εκείνων που δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ, σχεδόν όλοι πέθαναν (1084 ασθενείς, 97,7%) σε σύγκριση με το 72,7% (9382 ασθενείς) μεταξύ των εισαχθέντων (p<0,001)», σημειώνεται στην έρευνα.

Τελικά αυτό που απέμεινε από την παταγώδη αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι 33.111 νεκροί και οι ψευδέστατοι ισχυρισμοί των κυβερνητικών στελεχών (ιδιαίτερα του Θάνου Πλεύρη), οι οποίοι ισοδυναμούν με σκύλευση των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.


  • Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη Λύτρα εδώ
  • Δήλωση Α. Ξανθού για νέα μελέτη Λύτρα: όλα τα στοιχεία «δείχνουν» αποτρέψιμους θανάτους  λόγω  λειτουργικής κατάρρευσης του ΕΣΥ  (κλικ εδώ