Κατάντια..

Σ’ όλο τον κόσμο, τα επιδημιολογικά δεδομένα που συλλέγουν οι φορείς Δημόσιας Υγείας είναι προσβάσιμα στους επιστήμονες για την εκπόνηση μελετών.

Πλην της Ελλάδας υπό καθεστώς Μητσοτάκη, όπου ισχύει πιστοποιητικό καλής διαγωγής. Πιθανώς και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων.

Δεν αυθαιρετούμε σ΄ αυτή τη διαπίστωση. Ιδού η απόδειξη:

Μόλις ο κ. Θ. Λύτρας παρέδωσε τον Ιούλιο στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς το δεύτερο μέρος της μελέτης του, από το οποίο προέκυπτε τεράστια –έως και ολική- θνησιμότητα στις ΜΕΘ κατά το δεύτερο μέρος της πανδημίας, οι κυβερνητικοί παράγοντες του έκοψαν την πρόσβαση στα δεδομένα του ΕΟΔΥ.

Και μόλις τη δημοσιοποίησε πριν λίγες μέρες, έριξαν την κ. Κοτανίδου και τον κ. Μαγιορκίνη να τον απαξιώσουν στα κανάλια και τα ραδιόφωνα, ενώ ο κ. Πλεύρης, στη θητεία του οποίου συνέβη και η έκρηξη θανάτων, ψέλλιζε διάφορες ακατανόητες δικαιολογίες, αναπαράγοντας τους «επιστημονικούς βραχίονες» που προαναφέραμε.

Υπάρχει όμως και ένας ακόμη, ο οποίος σιωπά, αλλά είναι ο φυσικός αυτουργός της αποκοπής του Θ. Λύτρα από τα επιστημονικά στοιχεία.

Πρόκειται για τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Θεοκλή Ζαούτη, MD, MSCE, PhD που είναι Καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο βιογραφικό του αναφέρει πως έχει περισσότερες από 270 επιστηµονικά αξιολογηµένες δηµοσιεύσεις, τις περισσότερες στον τοµέα των παιδιατρικών λοιµώξεων.

Δηλαδή ένας ακαδημαϊκός, ο οποίος χρησιμοποίησε χιλιάδες στοιχεία δημόσιων φορέων για να συγγράψει μελέτες, μόλις διορίζεται σε κρατική θέση αποκόπτει απροσχημάτιστα συναδέλφους του ακαδημαϊκούς, επειδή έτσι τον διέταξε ο πολιτικός του προϊστάμενος, ενέργεια που συνιστά κατάντια και προσβολή για το ακαδημαϊκό λειτούργημα.