208 θέσεις ΤΕΠ

Είναι πρωτόγνωρη η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας το ΕΣΥ, αλλά και τους γιατρούς που το υπηρετούν. Ο μεν υπουργός, εθισμένος στα lifestyle έντυπα και εκπομπές, εκτοξεύει συχνά πυκνά ανερμάτιστες δηλώσεις πασπαλισμένες με ολίγη γηπεδική φρασεολογία, ο δε υφυπουργός προβαίνει σε ενέργειες ισοπεδωτικές για την τύχη των Νοσοκομείων χωρίς κανένα νομικό έρεισμα.

Ενδεικτική είναι η αναπομπή της κρίσης 208 θέσεων γιατρών που επρόκειτο να διοριστούν στα ΤΕΠ της 1ης και 2ης ΥΠΕ (κλικ εδώ). Με σαθρή τεκμηρίωση, ο κ. Κοντοζαμάνης αναπέμπει το σύνολο των κρίσεων, αγνοώντας πως δεν υφίσταται συλλογική ευθύνη σε ύπαρξη τυχόν παρατυπιών, αλλά πρέπει να εξατομικεύεται και να καταλογίζεται αποδεδειγμένα.
Πέραν αυτών ο κ. Κοντοζαμάνης αναπέμπει τα πρακτικά τρείς μήνες μετά την παραλαβή τους, αγνοώντας τα στοιχειώδη. Αγνοεί δηλαδή πως η προθεσμία αναπομπής έχει εκπνεύσει προ πολλού και η ενέργειά του είναι νομικά ανυπόστατη.

Συγκεκριμένα το  άρθρο 36 νόμου 4368/2016 αναφέρει επί λέξει:
«Η Γραμματεία του Συμβουλίου οφείλει το αργότερο εντός δεκαπέντε (15) ημερών να διαβιβάσει τα πλήρη Πρακτικά της κρίσης στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο υποχρεούται εντός δύο (2) μηνών το αργότερο να διεκπεραιώσει όλες τις διαδικασίες με τα συναρμόδια Υπουργεία και τις υπηρεσίες και να αποστείλει το διορισμό του επιλεγέντα ιατρού για δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Στην ως άνω προθεσμία των δύο (2) μηνών περιλαμβάνεται και η διαδικασία της άσκησης του βοηθήματος της Αίτησης αναπομπής κατά το άρθρο 37 παρ. 10 του ν. 2519/1997 (Α΄ 165)».

Πιθανότερη εξήγηση γι αυτή την απαράδεκτη αναπομπή 208 ολοκληρωμένων κρίσεων είναι πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει τα Νοσοκομεία στη μοίρα τους. Απλώς ο κ. Κικίλιας θα τα επισκέπτεται που και που μεταμεσονύκτιες ώρες, ώστε να δει αν πνέουν τα λοίσθια ή χρειάζεται να σφίξει κι άλλο τη στρόφιγγα οξυγόνου.. 
 


Πέμπτη 10 Οκτωβρίου– Εντονες αντιδράσεις από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς για την ακύρωση των κρίσεων ΤΕΠ- Στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ (εδώ) και κάλεσμα από την ΟΕΝΓΕ για  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας (εδώ).