«Νέα φιλοσοφία στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών» ο τίτλος άρθρου της κ. Γκάγκα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (εδώ).

Εις μάτην αναζητάς πού βρίσκεται η «νέα» και πού η «φιλοσοφία» σε όσα αναφέρει στο πόνημά της η φέρελπις αναπληρώτρια υπουργός, η οποία αναμασά ως φιλοσοφία της όσα έπραξε η προηγούμενη κυβέρνηση, θεσμοθετώντας την εξειδίκευση στην επείγουσα ιατρική μετά από εισήγηση του ΚΕΣΥ και η κυβέρνηση της ΝΔ διέλυσε, ισχυριζόμενη τώρα -μετά από 3 χρόνια στην εξουσία- πως τα εφαρμόζει ως νέα!

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της 16/3/2018, το οποίο ακόμη βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπ. Υγείας (εδώ), προκηρύχτηκαν τον Μάρτιο του 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 528 θέσεις μόνιμων γιατρών για να στελεχώσουν τα ΤΕΠ όλης της χώρας. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να προχωρήσει σε συμπληρωματική προκήρυξη ώστε να στελεχωθούν πλήρως όλα τα ΤΕΠ, τα αποψίλωσε, δίνοντας τη δυνατότητα σε γιατρούς που είχαν διοριστεί στα ΤΕΠ να μετακινηθούν στις ΜΕΘ.

Τώρα ισχυρίζονται πως το «νέο» βρίσκεται στον ενιαίο χώρο που θα λειτουργούν τα ΤΕΠ, το οποίο για τους επειγοντολόγους μόνο νέο δεν είναι εδώ και πολλά χρόνια.

Τελικά η κ. Γκάγκα καλό είναι να αποφεύγει τις δηλώσεις και τα άρθρα, αφού κάθε φορά που το πράττει μόνο αρνητικές εντυπώσεις προκαλεί. Ας περιοριστεί στα ταξίδια ανά τα Νοσοκομεία της χώρας, τα οποία προσφέρουν και κάποια αναψυχή..