Νομοσχέδιο Γκάγκα

Το πόνημα της κυρίας Γκάγκα κρίνεται απορριπτέο απ΄ όλους τους φορείς των γιατρών, ακόμη και από τον Τομέα Υγείας της ΝΔ.

Δυστυχώς, η συντάκτρια του νομοσχεδίου, αντί ν’ αντιληφθεί πως είναι αδύνατον να κινηθεί μετωπικά απέναντι σε όλη την ιατρική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία, επιμένει αραδιάζοντας κοινοτυπίες, ανοησίες και επιχειρήματα που διαστρέφουν την κοινή λογική.

Η συνέντευξη που έδωσε χτες σε ραδιοφωνικό σταθμό είναι άκρως ενδεικτική αυτής της τακτικής που δοκιμάζει η κ. Γκάγκα, κάνοντας πως αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά στα Νοσοκομεία της χώρας (κλικ εδώ).

Ισχυρίζεται λοιπόν πως, ενώ διαλύει το ΕΣΥ, δίνει.. επιλογές στους ασθενείς και τους γιατρούς!

  • Να επιλέξουν λοιπόν οι γιατροί αν θέλουν να εργάζονται ατέλειωτες ώρες στο ΕΣΥ και στη συνέχεια στο ιδιωτικό ιατρείο, προκειμένου να διασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, το οποίο όφειλε να τους παρέχει η πολιτεία για την απασχόλησή τους αποκλειστικά στο ΕΣΥ, όπως εξάλλου αναφέρει και η απόφαση του ΣτΕ για την αποκατάσταση του μισθολογίου, την οποία η κ. Γκάγκα γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της (αν έχει τέτοια).
  • Να επιλέξουν οι ασθενείς που πληρώνουν τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, αν θέλουν να πληρώνουν από την τσέπη τους για παροχές υγείας, τις οποίες οφείλει το κράτος να τους παρέχει δωρεάν.

Ευτυχώς, το παραμύθι της δήθεν «ελεύθερης επιλογής» το πιπιλίζουν πλέον μόνον τα golden boys και οι απατεώνες που αμείβονται με εξωφρενικούς μισθούς και αποτελούν απειροελάχιστο ποσοστό της κοινωνίας μας.


Διαβάστε: Ο ΠΙΣ ζητά απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου που αφορούν σε εργασιακά των γιατρών ΕΣΥ (κλικ εδώ)