Άγονη και προβληματική είναι η πολιτική τους…!

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση το ΜΕΤΩΠΟ αναφέρεται στα υποτιθέμενα κίνητρα για τις άγονες, νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Στην απελπισία του να δικαιολογήσει το νομοσχέδιο του σκότους, που αποτελεί ταφόπλακα για το ΕΣΥ, την Ιατρική και την Υγεία στη χώρα, το τρίδυμο Μητσοτάκης-Πλεύρης-Γκάγκα ισχυρίζεται ότι με τις διατάξεις του θα αυξηθεί η προσέλευση γιατρών σε άγονες και προβληματικές περιοχές.

Έτσι, υποστηρίζουν, ότι είναι κίνητρο στις περιοχές αυτές, μετά τις περισσότερες από 15 εφημερίες που πραγματοποιεί η πλειονότητα των γιατρών, να απασχοληθεί και στον ιδιωτικό τομέα. Αφού έχει κάνει και άλλα οχτώ απογευματινά ιατρεία (προϋπόθεση του νόμου)! Σε ποια χώρα ζουν; Ας πληροφορηθούν ότι στο σύνολο των νοσοκομείων των περιοχών αυτών απογευματινά ιατρεία δε λειτουργούν, ιδιωτικές κλινικές δεν υπάρχουν και η πληθώρα των γιατρών αδυνατεί ήδη να ανταπεξέλθει στον εφημεριακό φόρτο. Τα νησιά, για τους γιατρούς ΕΣΥ που τα υπηρετούν, δεν είναι τόπος διακοπών, όπως τα γνωρίζουν οι κυβερνητικοί happy travelers.

Εισάγουν τη μερική απασχόληση, επίσης υποτίθεται ως κίνητρο προσέλκυσης. Μα ήδη υπήρχε η δυνατότητα απασχόλησης ιδιωτών με παροχή υπηρεσιών με «μπλοκάκι»., χωρίς καμιά επιτυχία. Με τη μερική απασχόληση για τις ίδιες ημέρες εργασίας ένας ιδιώτης γιατρός θα έχει μείωση των αποδοχών του σε σχέση με το μπλοκάκι! Μπορούν να μας εξηγήσουν γιατί να το προτιμήσει;

Αν πραγματικά νοιάζονταν για τις άγονες περιοχές θα θεσμοθετούσαν ένα οργανωμένο πλαίσιο οικονομικών- διοικητικών και επιστημονικών κινήτρων για τους γιατρούς».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ.