Συνταγογράφιση και αντιγριπικός εμβολιασμός

Η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση, ενώ το ποσοστό πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί παραμένει χαμηλά.

Ο δικηγόρος Θάνος Πλεύρης, χωρίς να συμβουλευτεί την Επιτροπή Εμβολιασμών, έκρινε πως αιτία της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης είναι η συνταγογράφιση του εμβολίου, διότι προφανώς πιστεύει πως η συνταγογράφιση είναι μια διαδικασία που αφορά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τον εκτυπωτή και δεν έχει σχέση με την εξέταση του ασθενούς, αξιολόγηση του ιστορικού και οδηγίες που δίνει ο θεράπων γιατρός στον ασθενή του.

Έτσι, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν από την ιατρική κοινότητα, ο υπουργός Υγείας συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό συζήτηση στη Βουλή την εξής ρύθμιση:

Άρθρο 59 παραγρ. 2. Ο αντιγριπικός εμβολιασμός διενεργείται από ιατρούς του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα, ανεξαρτήτως ειδικότητας, καθώς και από φαρμακοποιούς.

Στην προηγούμενη παράγραφο του ίδιου άρθρου αναφέρεται πως ο αντιγριπικός εμβολιασμός διενεργείται «χωρίς την ανάγκη προσκόμισης ιατρικής συνταγής».

Καθόλου τυχαίες οι ρυθμίσεις. Πραγματοποιούνται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας που κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid κατάφερε να δυσφημίσει την έννοια του εμβολιασμού  και τώρα έρχεται να προσθέσει ακόμη ένα τραγικό λάθος.

Η συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που διεξάγεται αύριο στην Αθήνα οφείλει να εκδώσει σκληρή και κατηγορηματική απόφαση σε βάρος του «αρνητή της επιστήμης» Θάνου Πλεύρη και να στείλει αντιπροσωπία στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δώσει αναμνηστική πλακέτα στον ίδιο και την κ. Γκάγκα, που δυστυχώς εκείνη τυγχάνει (συμφορά μας) και γιατρός..

Τα εύσημα πρέπει να απονείμει και στην πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Θεοδωρίδου, η οποία παραμένει σιωπηλή και αδιάφορη σε μιά ιστορία που ισοπεδώνει την ιατρική.