Πανηγύριζαν πριν λίγες μέρες τα ΜΜΕ και το υπουργείο Υγείας για τα πέντε σχήματα εργολάβων που συνωστίστηκαν στον διαγωνισμό τον οποίο προκήρυξε το κοινωφελές ίδρυμα Νιάρχος για τη δωρεά ανέγερσης των τριών Νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και τη Σπάρτη.

Το υπουργείο Υγείας εκμεταλλεύτηκε ασύστολα τη δωρεά προκειμένου να επιβάλλει την ιδεοληψία του, μετατρέποντας τη νομική μορφή των Νοσοκομείων από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ.

Αίφνης το Ίδρυμα προβαίνει σε μια κίνηση που αναλογεί με σεισμό: ακυρώνει το διαγωνισμό ύψους 500 εκατ. ευρώ, διότι έκρινε πως οι προσφορές των εργολαβικών σχημάτων είναι υπερβολικού κόστους.

Κόλαφος για την κυβέρνηση! Εάν το Ίδρυμα Νιάρχος, με την τεράστια περιουσία, θεωρεί προκλητικά ακριβές τις προσφορές των εργολάβων για τα έργα των 500 εκατ. που θέλει να χορηγήσει, τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα έργα των 15 δισ. ευρώ που έχει δώσει στο ίδιο περίπου εργολαβικό «πελατολόγιο» το κράτος, δηλαδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Εντωμεταξύ η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την πανωλεθρία της, ενώ οι εργολάβοι σιωπούν μετά το ηχηρό χαστούκι που έφαγαν..