Σύρος

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σύρου έχει αποθρασυνθεί παντελώς.

Αντί να ζητήσει επιτακτικά από τη 2η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας την κάλυψη των κενών που έχουν προκύψει με τους χειρουργούς του Νοσοκομείου, απευθύνει «Εντέλλεσθε» στους Ορθοπεδικούς και τους καλεί να πραγματοποιούν εισαγωγές χειρουργικών περιστατικών «με θεράποντες ορθοπεδικούς». (κλικ εδώ).

Στο μυαλό της κ. Γκάγκα, ομοίως και του κ. Πλεύρη, βρίσκεται η περίφημη εφημερία τομέα, όπου ο χειρουργός θα αντιμετωπίζει ορθοπεδικά περιστατικά, ενώ ο οφθαλμίατρος θα εξετάζει και γυναικολογικά.

Αυτό μπορεί ν΄ αποτελέσει ακραία εξαίρεση, προκειμένου να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου που κινδυνεύει. Δε μπορεί όμως ν’  αποτελέσει κανονικότητα και με εντέλλεσθε να καταργηθούν οι ιατρικές ειδικότητες στη χώρα μας.

Το φαινόμενο εξέλειπε ακόμη και από την Κίνα, όπου επί εποχής Μάο εισήγαγαν τους ξυπόλυτους γιατρούς, οι οποίοι μετά από ταχύρρυθμη εκπαίδευση περιέρχονταν την ύπαιθρο εξετάζοντας κάθε νόσημα ανεξαιρέτως.

Η ιατρική κοινότητα δε πρέπει επ’ ουδενί να επιτρέψει στο δίδυμο Πλεύρη-Γκάγκα να μετατρέψει το καλύτερο ιατρικό δυναμικό της χώρας σε ξυπόλυτους γιατρούς, με αξιοθρήνητες αμοιβές και το βούρδουλα του Διοικητή-κομματάρχη στην πλάτη τους.