ΕΛΣΤΑΤ

Άμεση απειλή για την ζωή και την υγεία των πολιτών αποτελεί η φτωχοποίηση, όπως δείχνουν τα στοιχεία του 2022 που καταγράφονται σε έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την «Κατάσταση Υγείας, Χρήση υπηρεσιών Υγείας, Παράγοντες που επηρεάζουν την Υγεία».

Σ’ αυτά καταγράφεται ο αποκλεισμός της τεράστιας πλειοψηφίας των πολιτών από επαρκείς υπηρεσίες Υγείας, λόγω της μεθοδικής απογύμνωσης του ΕΣΥ και της φτωχοποίησης των πολιτών.

Στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων (66,8% ή σχεδόν επτά στους δέκα) οι Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση σε αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις λόγω της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν οικονομικά, καθώς το δημόσιο σύστημα Υγείας αδυνατεί, τόσο σε επίπεδο προσωπικού και υποδομών, όσο και σε επίπεδο κρατικής χρηματοδότησης να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών.

Πρόκειται για το εναργέστερο αφήγημα αποτυχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία υπόσχεται πως στην επόμενη τετραετία θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, εννοώντας προφανώς πως το 66,8% των πολιτών που αδυνατούν οικονομικά να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας θα αντιστραφεί, ώστε το 86,6% των πολιτών να βρεθούν στην ίδια θέση.

Στο χέρι του ελληνικού λαού είναι να αποφύγει τον αυτοχειριασμό, καταδικάζοντας στα αζήτητα τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης..

Δείτε την πλήρη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ εδώ